≫ 

Zvezdin Džordan prekinuo crni niz: Konačno, crveno-beli dobili meč u neizvesnoj završnici!

Lojd igrač odluke protiv Valensije, prva pobeda Zvezde posle pet vezanih poraza

džordan lojd Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Valensiju u 15. kolu Evrolige, posle triler završnice rezultat je bio 76:73, pa su tako crveno-beli nastavili perfektan evroligaški niz (7-0) protiv ovog španskog tima, a prekinuli i svoj negativni od pet vezanih poraza.

Džordan Lojd je bio igrač odluke, istupio je napadački lider tima kad je Zvezdi pretio dobro poznati scenario iz prethodnih utakmica, pogodio nekoliko važnih šuteva, i održao svoj tim "iznad živog blata".

Lojd je meč završio sa 20 poena, trojke je šutirao 4/8, pratio ga je sjajni večeras Džoni O'Brajant sa 15 poena, uz njegovu najracionalniju partiju do sada (6/9 za dva, 1/2 za tri, indeks 18).

Ovaj dvojac je napadački izneo trijumf, ali pohvale zaslužuje čitava ekipa, koja je pre meča ostala lišena pomoći Ognjena Dobrića koga je oborio stomačni virus.

Zvezda sada ima skor 5-10.

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16)

CRVENA ZVEZDA: O’Brajant 15, Volden 8, Lojd 20 (6as), Uskoković 2, Davidovac 8 (5sk, 4as), Lazić 3, Rit 7, Radanov -, Simonović 2, Jagodić Kuridža 5 (4sk), Simanić -, Kuzmić 6 (5sk).

VALENSIJA: Prepelič 15, Pradilja -, Puerto 5, Labejri 15, Van Rosom -, Tobi 11, Kalinić 5, Dubljević 5, Vives 5, San Emeterio 2, Vilijams 5, Hermanson 5.

nikola kalinić Foto: MN Press

Delovalo je da će se i ova utakmica, kao i one sa Albom i Olimpijakosom, završiti neslavnim preokretom gostiju, jer sve je "mirisalo" na takav ishod.

Zvezda je dogurala do 12 poena prednosti trojkom Lojda u povoju treće deonice, a onda, mic po mic, gubila napadački ritam, grešila, srljala, što su gosti iskoristili da dođu do egala pred poslednju deonicu.

Srećom, Beograđani su ovog puta imala pravi odgovor na nalet rivala, super raspoloženog "klač" Lojda, koji je, uz pucačku podršku ostalih, uspeo da održi crveno-bele u rezultatskom vođstvu, uprkos dobrim rolama Prepeliča, Tobija, Laberija.

Važne trojke u vrlo napetoj poslednjoj četvrtini, kada je svaki koš bio vredan kao gol, pogodili su Rit i Jagodić-Kuridža, nadovezali su se O'Brajant i sveprisutni Davidovac čiji su poeni, skokovi i osvojene lopte tokom čitavog meča bili možda i najvažniji segment pobede, uz naravno Lojdov ključni doprinos.

kori volden Foto: MN Press

Zvezdin Džordan je bio sjajan u samoj završnici, serijom 5:0 je nagovestio pobedu, koaj je stigla konačno na Mali Kalemegdan posle negativnog niza, osam poraza u psoeldnjih devet utakmica.

Istina, imali su crveno-beli i sreće, pošto su se gosti u par navrata u finišu ušeprtljali, promašivali sa penala, promašivali otvorene trojke, izgubili ritam i utakmicu.

TOK MEČA

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16)

4/4

39. minut - Ide Zvedza ka pobedi, Lojd je gura ka tom cilju. Amerikanac je došao do svog 20. poena, u narednoj akciji poentirao je sjajno i Davidovac. Vodi Zvezda 76:71. Laberi je na drugoj strani, psoel skoka u napadu i faula, pogodio oba puta sa linije penala (76:73).

38. minut - Lojd i Dubljević naizmenično pogađaju, Zvezda vodi 72:70. Promašio je Lojd trojku, promašio je i Van Rosom na drugoj strani, ali je faul sviran Laziću. Biće penali za goste... Za Kalinića.

36. minut - Lojd, trojka Zvezdinog šutera, koliko samo važna! Vode Beograđani 70:67, ali biće ovde još velikih uzbuđenja.

35. minut - Muče se crveno-beli u napadu, gube lopte, greše... Vilijams, srećom, nije iskoristio oba penala, propustio je priliku da gostima vrati prednost. Egal je u "Pioniru", 67:67.

34. minut - Nazire se dramatičan finiš, gosti sad i vode preko Puerta, poentirao je sa penala. Zvezda nij iskoristila svoj napad, zbog loše komunikacije. Preokret Valensije 65:67.

saša obraović Foto: MN Press

32. minut - Rit je jedini strelac za Zvezdu u ključnoj deonici, sad je zakucao posle dobrog otvaranja u reketu, ali Tobi je opet uzvratio. Pogađa i Jagodić-Kuridža, i to trojku, Zvezda vodi 65:62.

31. minut - Trojka Rita, pa trojka Puerta, novog igrača u timu Valensije, opet je nerešeno, 60:60.

3/4 - 57:57

30. minut - Trojkom Laberija u poslednjim sekundama trećeg perioda, Valensija je došla do egala u Beogradu, sada je 57:57.

28. minut - Stegli su gosti odbranu, Zvezda sve teže dolazi do tečnih napadačkih akcija. Blokrian je Volden... Zvezda vodi 55:51. Tobi pogađa, uz faul Voldena, pogodio je i dodatno bacanje Tobi.

24. minut - O'Brajant je izuzetno racionalan danas, u tom smislu možda i njegova najbolja partija, strogo timska, bez preteranog soliranja. Pogodio je odmah posle tajm-auta Amerikanac. Tobi je bio precizan sa penala na drugoj strani. I oepet - O'Brajant! Njegovi novi poeni, iz okreta je pogodio, najefikasniji je u domaćem timu sa 13 poena. Zvezda vodi 54:46.

23. minut - Nešto slabiji napadački period za Zvezdu, što Valensija ekspresno koristi, pravi seriju 5:0, vraća se rezultatski u igru, za prilazak na 50:44. Vives je poentirao, bio je poptuno sam pod košem an asistenciju Laberija.

21. minut - Lojd - trojka! Sjajan početak treće deonice, nastavili su crveno-beli u istom ritmu, vode ponovo dvocifrenom razlikom, sada je 48:36.

2/4 - 45:36

20. minut - Preplič je sada preuzeo napadačku inicijativu kod Valensije, pogodio je dve vezane trojke sjajni Slovenac, ali je između toga Lazić poentirao uz faul, ubacio i dodatno bacanje, pa se Zvezda održava u vođstvu - 42:36. Sjajno je Zvezda stavila tačku na odlično poluvreme - trojkom O'Brajanta

18. minut - Valensija je posle tajm-auta uzvratila serijom 4:0, preko Kalinića i Vilijamsa, Dubljević je promašio zicer da dodatno približi goste, a ona je suledial kazna preko Kuzmića i O'Brajanta. Zvezda opet ima osetnu razliku - 37:28.

kori volden Foto: MN Press

16. minut - Lojd sada probija posle još jednog ofanzivnog skoka (Kuzmić), sjajno je Rit video utrčavanje beka Zvezde, a ovaj lagano poentiroa i doneo Zvezdi prednost 33:24.

15. minut - Šteta, mogla je Zvzda da ode i na +10, Lojd je ubacio trojku u kontri, ali je Ritu sviran faul pod košem, pa su poeni poništeni. No, i ovako sigurna prednost i dobra igra Obradovićevog tima, koji vodi 31:24.

14. minut - Zvezda u najvećem naletu, vode Beograđani 29:24 posle trojke Lojda, kojoj je prethodio promašaj Uskokovića za tri i ofanzivni skok Davidovca.

12. minut - Vodlen je vrlo razigran u nastavku, pet njegovih poena u samo tridesetak sekundi, i jedna "krađa", za vođstvo Zvezde 24:22.

1/4 - 20:22

10. minut - Gotovo na isti način Davidovac je vezao šest poena, u roku od samo minut i po. Svaki put su njegova utrčavanja pod sam koš uz čeonu liniju bila produktivna, saigrači su ga pravovremeno proigravali i Zvezda ide na prvi predah sa minimalnim minusom.

8. minut - Serija gostiju 6:0, vezane trojke ubacili su Laberi i Prepelič, Francuz je stigao do svog 10. poena, vodi Valensija 18:14.

7. minut - Dobar period igre za Zvezdu, koja je preokenula serijom 4:0. Dva vezana napada iskoristili su Jagodić-Kuridža i O'Brajant, za vođstvo 14:12.

5. minut - Serija promašaja na obe strane, ipak Laberi prekida "prazan hod", i to trojkom - 4:7. Ali vraća Lojd, njegovi prvi poeni, za novi egal. Laberi je nastavio seriju, njegov ukupno sedmi poen, no uzvraćaju crveno-beli opet, koš i faul je izborio Volden.

3. minut - Uskoković je startni plej Zvezde večeras, sjajno je počeo meč, poenima iz prodora. Valensija je uzvratila preko Laberija, njegovim laganim poenima, prethodno su gosti promašili tri šuta za tri poena. Simonović je poentirao iz karakterističnog prodora - 4:2.

1. minut - Ognjen Dobrić nije u sastavu ovog puta, razlog je stomačni virus, pa je Radanov uskočio u Obradovićevih 12 za ovaj meč.

vanja marinković Foto: MN Press
bojan dubljević Foto: MN Press
kino kolom Foto: MN Press

Evroliga, 15. kolo

Anadolu Efes - Armani 69:72

Žalgiris - Fenerbahče 99:62

Panatinaikos - Alba 92:69

Petak

Crvena zvezda - Valensija 19.00

Bajern - Baskonija 19:30

Olimpijakos - Real Madrid 20:00

Asvel - Himki 20:45

Barselona - Makabi 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zica

    18. decembar 2020 | 20:56

    Eto grobari sad je nereseno,i vi i mi po 5 pobeda. Vi u ABA mi El,nemoj da placete vise 5-5

  • AlekSA

    18. decembar 2020 | 22:39

    Ovde ljudi zaboravljaju jednu vrlo bitnu stvar, a to je da se igra pred praznom halom. Svaku sezonu koju je Zvezda igrala imala je bar 5-6 pobeda samo na publiku, na atmosferu ... 80% neizvesnih utakmica koje je izgubila ove sezone kuci, sa punim pionirom/arenom bi dobila! Jer se kvalitet ekipe podize za bar 30% u onoj atmosferi. Ne smem ni da zamislim kako bi lose Zvezda izgledala prethodnih sezona sa praznom halom, pa cak i sa Radonjom.

  • Dritan

    18. decembar 2020 | 21:48

    Kako sudije kradu Zvezdu to je strasno. Konstantno. Moramo na to ukazivati i podizati igru i samopouzdanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA