≫ 

Panteri kao mace pred moćnim Pulenom, Amerikanac potvrdio klasu sa 29 poena

Barani upisali osmu pobedu u deset utakmicca

  • 3
džejkob pulen Foto: ABA/Mornar MEDIA PRO

Košarkaši Mornara nastavili su pohod ka samom vrhu ABA lige, ne odustaju od najviših ciljeva Barani, a novi trijumf upisali su protiv FMP-a u "Topolici" 84:74 zahvaljujući fenomenalnoj roli najboljeg igrača Džejkoba Pulena.

Potvrdio je klasu Amerikanac, nekadašnji plej Barselone, bio je nerešiva zagonetka za odbranu "Pantera" koji su se dobro držali 3/4, a onda se raspali u ključnoj deonici, kada su Barani, preko neizbežnog Pulena, "dodali gas" i rezultatski se distancirali od Beograđana.

Pulen je meč završio sa 29 poena, trojkeje šutirao 4/9, dvojke 8/10, imao je i 5 asistencija, ostvario indeks 32!

Kod Mornara, samo su još Nidam sa 10 i Smit sa 11 poena bili sa dvocifrenim košgeterskim bilansom, ispostavilo se i dovoljno uz ovako raspoloženog prvog šutera ekipe.

Mornar i FMP su u poslednju četvrtinu ušli rezultatski poravnati, ali je onda usledila furiozna partija domaćeg tima. Bjeličinih pet vezanih poena u povoju tog perioda meča bila su najava rezultatskog bega, nadovezao se Nidam a Pulen sa 11 poena u ključnoj deonici definitivno bio čovek olduke.

Kod gostiju najbolji su bili Nenadić sa 18 poena, Lešić sa 16, te StefanLazarević sa 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Mornaru je ovo bila osma pobeda iz deset mečeva, a FMP-u osmi poraz iz isto toliko duela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. decembar 2020 | 19:10

    Уз Звезду и будућност, који су најсигурнији за прва два, ту је још Олимпија, Мега и Морнар за још два места...биће борбе ту...него, на ком месту је кк следећа сезона...КРКАју ли поене за ф4 аба или не?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. decembar 2020 | 19:19

    Видели смо како је моћан кад се сусрео са нашом "казненом експедицијом". Мада, ије био лош, "уништавао" гробаре фино. Његова моћ за мање клубове....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA