Neverovatna partija srpskog talenta u juniorskoj kategoriji, bio na korak do kvadrapl-dabla!

Mladi košarkaš Crvene zvezde ostavio sve bez teksta na meču sa Smederevom

  • 2
Nikola Šaranović FOTO: FIBA European Championship U16, Udine, Italy (2019)

Mladi srpski košarkaši su ponekad zaista nepravedno zapostavljeni. Činjenica je da se u Košarkaškoj ligi Srbije, ali i u Roda juniorskoj ligi takmiči veliki broj talenata koji će sasvim izvesno jednog dana zaigrati na najvišem nivou.

A neki to čine već sada. Ako je tripl-dabl u poslednje vreme postao gotovo redovna pojava, onda kvadrapl-dabl to definitivno nije. A izuzetno blizu da ga ostvari bio je mladi košarkaš Crvene zvezde, Nikola Šaranović.

On je u pobedi svog tima protiv Smedereva u Roda juniorskoj ligi rezultatom 101:60 došao do 21 poena uz 10 skokova, a zabeležio je i neverovatnih 14 ukradenih lopti. Ako tome dodamo da je imao i sedam asistencija, ostaje žal što utakmica nije potrajala još koji napad više kako bi Šaranović ostvario neverovatan uspeh. Meč je završio sa indeksom korisnosti od čak 37 poena.

Inače, ova sezona u Roda juniorskoj ligi je po mnogo čemu specifična. Trenutno prvo mesto zauzima, verovali ili ne, ekipa užičke Slobode, koja u uvodnih devet kola nema nijedan poraz. Minulog vikenda je slavila u Beogradu protiv Partizana, koji je do ovog susreta takođe bio neporažen. Tako se Užičani trenutno nalaze na čelu ispred ekipa Mege, Partizana i Crvene zvezde i jure istorijsku titulu. Definitivno se može reći da Raša Radovanović, sportski direktor Slobode i legenda jugoslovenske košarke, radi odličan posao u ovom klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    21. decembar 2020 | 19:10

    Pa i Jović iz Mege je imao tripl dabl, i imao 62 indeksna poena. Što to ne objavite. Nego samo ako neko iz Zvezde ili Partizana uradi.

  • NekoKo

    21. decembar 2020 | 18:17

    Mnogo je fantastičnih talenata sa kojima pre svega Zvezda i Partizan ne umeju da rade i od njih naprave vanserijske seniorske igrače. Te priče tipa ne trudi se na treningu isl. su priče za malu decu. Alimpijević, Tomić, Obradović, Đorđević... gde su oni taj deo trenerskog zanata pekli.? Nigde. Taj proces transformacije i najtalentovanijeg juniora u seniorskog igrača nije jeddnistavan, zahteva ogromnu i specifičnu stručnust.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA