≫ 

Bez Lojda, ali uz Koloma: Zvezdin susret sa starim znancima na hladnom severu

Težak ispit čeka crveno-bele u Sankt Peterburgu večeras u Evroligi

  • 61
KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

Veliki broj peripetija je iza košarkaša Crvene zvezde u poslednjih 48 sati. Zbog zaraze virusom korona jednog od članova ekspedicije, ceo tim je morao da bude smešten u karantin kako bi se sprečilo dalje širenje virusa, a derbi meč ABA lige sa Cedevita Olimpijom je odložen. Nešto kasnije je urađeno ponovno testiranje, ispostavilo se da je samo jedan igrač zaražen i da je najverovatnije reč o Džordanu Lojdu, pa je Zvezda mogla da se zaputi ka aerodromu.

Zbog svega toga, večerašnji meč Evrolige, koji je na programu od 18.00 časova, imaće posebnu težinu za Crvenu zvezdu. Tim Saše Obradovića je taman upisao prvi trijumf u Evroligi minule nedelje protiv Valensije posle dužeg vremena, a kroz nekoliko sati će tražiti novi brejk u Sankt Peterburgu protiv Zenita, prvi još od onog gostovanja Olimpiji iz Milana.

I sve to bez verovatno najboljeg igrača u ekipi – Džordana Lojda. Reklo bi se da je pred Zvezdom potpuno nemoguća misija, ali su nas crveno-beli već i navikli da očekujemo neočekivano, naročito uzimajući u obzir da će večeras za njih debitovati najnovije pojačanje, španski reprezentativac, Kino Kolom.

kino kolom Foto: MN Press

A on bi mogao da dobije značajnu minutažu na ovom susretu, uzimajući u obzir da je i Lengston Hol pod znakom pitanja za ovaj meč, pošto vuče povredu već nekoliko kola unazad. Sigurno je da će minutažu delom dobiti i mladi Aleksa Uskoković, koji će imati motiv više da se pokaže i dokaže Saši Obradoviću. Što se tiče ostalih košarkaša, niko drugi nema prijavljenih problema, bar što se povreda tiče.

Za razliku od prethodne sezone, gde je bio samo nemi posmatrač, Zenit bi ove vrlo lako mogao da se domogne mesta među najboljih osam. Ekipa Ćavija Paskvala trenutno zauzima sedmu poziciju sa skorom 8-5, a ono što dodatno privlači pažnju jeste podatak da su šest od tih osam trijumfa zabeležili na gostujućem terenu. To će biti dodatni adut za ekipu Crvene zvezde večeras u Sankt Peterburgu.

Dva veoma poznata imena ove sezone igraju za tim sa severa Rusije. Pre svega, tu je miljenik Zvezdinih navijača iz prethodnih sezona, Bili Beron, kao i Kejsi Rivers. Obojica će biti izuzetno važni činioci igre Zenita na večerašnjem susretu. Naročito će Zvezda morati da strahuje od Berona i njegovog šuta sa distance.

Pamtimo i onaj njihov prošlogodišnji susret iz Sibur Arene u Evroligi. Zvezda je tada slavila u izuzetno tvrdom meču, u kojem su dve ekipe ukupno postigle svega 46 poena u drugom poluvremenu. Beograđani su tada slavili pobedu rezultatom 58:65, a najbolji u redovima crveno-belih je bio upravo Bili Beron koji je došao do 26 poena.

Večerašnju utakmicu sudiće dobro poznato lice iz ABA lige, Sreten Radović, a pomagaće mu Emin Mogulkoč i Đordi Alijaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    22. decembar 2020 | 13:54

    Vi ste samo mala bivsa komsinica sa novim imenom i prodatim grbom. Smejurija od projekta... 😂😂😂😂😂😂

  • Stella Rossa

    22. decembar 2020 | 13:34

    Obican smo projekat IDEA iz Zeleznika. Blago Gtobarima, oni su PRVACI EVROPE, a mi prvaci top 17 faze.

  • PAOK

    22. decembar 2020 | 13:12

    Naviklo to da bezi sa utakmica. Ali, nije vam ovo namestena ABA pa da sami birate kad zelite u Podgoticu, a kada vam se ne ide. Licemeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA