Rid kažnjen zbog pesničenja Petruševa: Propušta dve utakmice i dodatno je udaren po novčaniku

Igrač Budućnosti moraće da plati 11.000 evra

  • 1
vili rid Foto: Arena sport

Skandal koji je režirao Vili Rid na utakmici protiv Mega Bemaksa, kada je pesnicom udario igrača domaćeg tima, Filipa Petruševa, neće proći nekažnjeno. Disciplinski sudija ABA lige, Saša Pavličić-Bekić odredio je da košarkaš Budućnosti neće moći naredna dva susreta na parket, a moraće da plati i dodatnih 11.000 evra.

Incident se desio u šestom minutu nedeljnog meča između Mege i Budućnosti na Novom Beogradu, kada je Rid bez ikakvog povoda nakon poena Petruševa, udario srpskog košarkaša na centru igrališta.

Sudije su incident primetile, još jednom sve pogledale na ponovljenom snimku i odlučile da udalje Rida sa terena. Bilo je sasvim jasno još tada da će ABA liga pokrenuti disciplinski postupak i propisati dalje sankcije košarkašu Budućnosti.

To znači da Rid neće igrati na utakmicama protiv Krke i Igokee na domaćem terenu, ukoliko u međuvremenu neka od njih ne bude odložena zbog zaraze virusom korona.

Video: Skandal: Igrač Budućnosti pesnicom patosirao najtalentovanijeg srpskog košarkaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA