≫ 

"Počeo sam da igram zbog naših u Indijanapolisu, osećam se fantastično": Nedović blista u Evroligi

Srpski košarkaš za Eurohups govorio o brojnim temama

  • 0
Nemanja Nedović Foto: MN Press

Pre samo nekoliko dana, Nemanja Nedović „sasuo“ je protiv Makabija u Evroligi čitavih 39 poena, ali to nije bilo dovoljno da se njegov tim neporažen vrati iz Izraela. Panatinaikos trenutno ima skor od samo pet pobeda i 10 poraza, što je rezultat koji sigurno nisu očekivali u ekipi iz Grčke.

Međutim, Nedović je došao u centar pažnje evropske javnosti zbog svojih dobrih partija u poslednje vreme. Razgovarajući za košarkaši portal, Eurohoops, on kaže da je pre košarke pokušao da trenira brojne druge sportove, ali da je zbog uspeha naših košarkaša u Indijanapolisu odlučio da krene košarkaškim stopama.

- Igrao sam brojne sportove pre košarke – fudbal, rukomet, tenis, bio sam dobar plivač. Probao sam od svega po malo, a košarka je bila u trendu. Naš tim je tada osvojio titulu u Indijanapolisu, tako da su svi koje sam poznavao „prešli“ na košarku, ja sam pošao za njima. Mama me je odvela na trening i tada sam se zaljubio u sport – kaže Nedović.

Ističe da mnogo voli Kobija Brajanta i da mu je izuzetna čast što je imao priliku da igra protiv njega dok je bio u Golden Stejtu 2014. godine.

- Veliki sam fan Kobija, igrao sam protiv njega u sezoni 2014. godine, čak sam bio u situaciji jedan na jedan. Taj dan sigurno nikada neću zaboraviti – dodaje srpski košarkaš.

Ono što je zanimljivo jeste da Nedović u svojoj kolekciji ima brojne dresove, kako košarkaške, tako i fudbalske.

- Imam mnoge dresove. Volim da čuvam one stare, držim i fudbalske između ostalog, ali i košarkaške – kaže Nedović.

Nemanja Nedović Foto: Tanjug/AP

Ovom sezonom je izuzetno zadovoljan. Kaže da je dosta vremena imao da se pripremi i da je to iskoristio na najbolji mogući način.

- Sve je odlično za sada. Osećam se fantastično, kada govorimo o fizičkoj spremi. Završili smo prošlu sezonu ranije, to mi je na neki način i pomoglo, jer mi je dalo više vremena da radim na svom telu tokom leta. Pomogli su mi ljudi koji imaju iskustva, okružio sam se njima i rešili smo probleme koje sam imao poslednje dve godine. Svaki dan moramo da radimo dobro – podvlači Nedović.

Međutim, uprkos njegovim dobrim partijama, izostale su pobede Panatinaikosa na terenu. Kaže Nedović da ima dovoljno vremena da se to preokrene.

- Malo je frustrirajuće, ali pokušavam da kontrolišem sve onoliko koliko mogu. Trudim se da zaboravim svaku lošu utakmicu. Odmah sutra je novi dan, imate novi meč. Sezona je duga, ima vremena da se popravimo i postanemo bolji. Neki timovi za samo nedelju dana promene poziciju. Dve pobede u duploj nedelji i tu ste – izjavio je srpski košarkaš.

Zaključuje da je ponosan što igra za Panatinaikos, ali da se ne seća baš najbolje partija ovog tima iz vremena Željka Obradovića.

- Samo se sećam da su Željkovi timovi dominirali evropskom košarkom godinama unazad. Nikada nisam imao da ga gledam, ali znam da je ovde ostavio veliki trag. Stvarno je čast igrati za ovakav klub – završava priču Nedović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA