≫ 

Pušten je duh iz lampe: Da li Durant i Irving vode Bruklin ka tituli šampiona NBA lige?

To vreme je izgleda došlo, a mirisalo je već u pripremnom periodu. Na otvaranju sezone, Stiv Neš je izašao sa petorkom Durant, Irving, Džordan, Haris i Dinvidi, te je već to izgledalo kao jedan stasit sastav, po imena jasno moćan

  • 0
Golden Stejt - Bruklin Nets

Foto: AP/Tanjug

Iz depresije i konfuzije usled korona virusa, isplivao je uspavani gigant. Bruklin je konačno zasijao u punom sjaju, Kajri Irving i Kevin Durant su upalili mašinu i Netse doveli do dve drastične pobede - 28 razlike protiv Bostona i 26 razlike protiv Golden Stejta! Da li su izabranici Stiva Neša glavni favoriti za titulu NBA lige?

Bruklin je još na startu prošle sezone najavljivan kao kompaktan tim koji će u najmanju ruku doći do polufinala konferencije, ali nekako je čitava priča stavljena na "stand by". Durant je vukao povredu i nije video jednog minuta na terenu, Kajri je bio optuživan da kvari harmoniju u ekipi i da sve bespotrebno preuzima na sebe iako je bio najjače ime sastava i čovek sa najvećom reputacijom u timu.

I on je često bio van stroja, neki starosedioci su morali da guraju Bruklin i to uopšte nije loše izgledalo. Košarkaški sladokusci i navijači Netsa su u slatkim mislima zamišljali kako bi to izgledalo da su Durant i Irving u punoj snazi spremni da doprinesu već prilično solidnoj ekipi.

To vreme je izgleda došlo, a mirisalo je već u pripremnom periodu. Na otvaranju sezone, Stiv Neš je izašao sa petorkom Durant, Irving, Džordan, Haris i Dinvidi, te je već to izgledalo kao jedan stasit sastav, po imena jasno moćan.

Pitanje je samo bilo - Kako će to da izgleda u praksi?

Kajri Irving, Bruklin

Foto: Ap/Tanjug

Izgledalo je odlično. Golden Stejt nije uspeo da se odupre protivniku koji je isprobavao svoja nova oružja. Doduše, Voriorsi već sada najavljuju još jednu sivu sezonu, ali Bruklin nije dao prostora ni za najmanje iznenađenje, završeno je 125:99.

Irving je završio susret sa 26, Durant je dodao 22. Sasvim dovoljno za lagan početak.

Čekao se jači protivnik, neko sa kim će se adekvatno izmeriti snaga, te je upravo Boston bio taj sa kojim će Bruklin shvatiti gde je i koliko može. Seltiksi su na svom terenu imali čak vođstvo nakon prvog poluvremena, a onda mašina počinje ponovo da melje - Netsi su kombinovano u trećoj i četvrtoj deonici ubacili 72 poena, a najistaknutniji je ponovo bio dvojac Irving i Durant sa 37 i 29 poena.

Nisu samo njih dvojica Bruklin. Pomenuta petorka je iz prvog duela počela je i drugi susret, a mnogi analitičari tvrde da se radi o veoma kompaktnom sastavu koji bez problema može da se nosi i sa šampionom iz Los Anđelesa.

Igrači koji su na svojim plećima izneli teret prošle sezone sada neće imati toliku minutažu, ali su dokazali da mogu da se nose sa pritiskom i da mogu da preuzimaju odgovornost. Usled pretumbavanja i jasno utvrđenim pravilima u kojima Irving i Durant kolo vode, na klupu se preselio sjajni Karis LeVert.

Golden Stejt - Bruklin Nets

Foto: AP/Tanjug

Rotacija je u ovom momentu prilično jaka, jer su tu još i Prins, Šamet, Džonson i Luvavu-Kabaro, kao i neizostavni Alen. Centar sa neizmerno simpatičnom afro frizurom poznat je po tome što se ne boji da stane ispod obruča i tu ostane po ceni da završi na posteru.

Alen će ove sezone, izgleda, biti bek-ap centar za Deandrea Džordana koji, iako u godinama, pokazuje da još uvek u njemu ima vatre onog izdanja iz ere Klipersa i saradnje sa Polom i Grifinom.

Od momaka koji su imali zapaženu minutažu prošle godine, u prvom planu su ostali Spenser Dinvidi i Džo Haris. Sasvim zasluženo. Ipak, mnogi su videli pre LeVerta u prvoj petorci nego Dinvidija, ali bi u tom slučaju došlo do eventualnog tumbanja u sastavu, a možda bi i dolazilo do sukoba Irvinga i LeVerta usled njihovih karakteristika u predvođenju napada.

Recept postoji u Bruklinu i za sada, rezultati dolaze. Do Nove godine odmeriće snage sa Šarlotom, Memfisom i Atlantom našeg Bogdana Bogdanovića. Iz ove perspektive, Netsi su favoriti u sva tri duela, a načekaće se dosta za susret sa nekim većim imenom ili ekipom koja se dokazala prošle godine.

Za pravoslavnu Novu Godinu imaće zadatak da savladaju Denver i Nikolu Jokića, a do tada, Stiv Neš i njegova ekipa će potražiti još odgovore na pitanja kako dodatno unaprediti igru. Sa ovim trenutnim saznanjima i prikazanim igrama, Bruklin je u užem krugu da se domogne prstena.

Video: Kari igra sam protiv svih: Debakl Golden stejta na početku sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA