Može li Borac protiv nekadašnjeg prvaka Evrope do treće pobede na Jadranu?

Čačani se nalaze u opasnoj zoni i žele da se pomere ka sredini tabele

  • 2
KK Borac Čačak Foto: Telegraf.rs

Trener čačanskog Borca Marko Marinović rekao je danas da se njegov tim uželeo košarke i dodao da očekuje dobru utakmicu protiv Splita.

- Posle više od 20 dana bez utakmice sigurno je da smo željni košarke. Jedva čekamo da odigramo utakmicu sa Splitom. Bilo je dovoljno vremena da se pripremimo za taj meč. Split dobro poznajemo, igrali smo zajedno u 2. ABA ligi, a u isto vreme smo ušli u 1. ABA takmičenje - rekao je Marinović, prenosi klub.

- Očekujem dobru utakmicu. Ponovo smo kompletni, jer se Ivan Gavrilović vratio u tim. Sve u svemu, radujemo se meču u nedelju veče - dodao je Marko.

Košarkaši Borca dočekuju sutra ekipu Splita u utakmici 12. kola ABA lige. Podsetimo, Split je naslednik nekadašnje Jugoplastike koja je bila tri puta prvak Evrope od 1989 do 1991.

U dosadašnjem delu takmičenja, Borac je upisao dve pobede, uz sedam poraza. S druge strane, Split je do sada zabeležio četiri trijumfa, uz takođe sedam poraza.

Baš poput Borca, i Splićani su pauzirali u prošlom kolu. Međutim, Čačani već tri nedelje nisu igrali meč u ABA ligi. Poslednji put su košarkaši Borca istrčali na teren protiv Igokee, 5. decembra.

Marinović je naveo i da je veliki problem po sve timove nesigurnost, odnosno da li će zakazani duel biti odigran ili ne.

- Nadam se da ćemo odigrati meč protiv Splita, jer se više ništa pouzdano ne zna. Daleko od toga da je ovo takmičenje regularno. Veliki je nedostatak neigranje utakmica, loše utiče na sve timove, pa i na nas - rekao je trener Borca.

Video: Marko Marinović: Ne igra se košarka samo u Beogradu, pokazaće to Čačak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    26. decembar 2020 | 18:10

    Борац, који је један од узрока суноврата лажне институције, која ће вероватно и ове сезоне гледати полуфинале аба удобно, из фотеље, игра са Сплитом, чији су навијачи радо виђени гости на југу...према томе, напред Борац

  • SRKI

    27. decembar 2020 | 00:25

    Nadam se da je ovo poslednja utakmica Marinovica na klupi BORCA SVI CEKAMO dolazak IVANA DROBNJAKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA