≫ 

Radonjića zabolela glava po povratku, Zvezda teško poražena od Igokee, crveno-beli bili i na -30!

Kao da su igrači Zvezde samo nastavili sa sivom igrom koju su demonstrirali u žestokom porazu od Zenita u Rusiji

Crvena zvezda ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde teško su poraženi u 12. kolu ABA lige na gostovanju Igokei u Laktašima sa 85:65, tako da je pred Dejanom Radonjićem, kojem je ovo bilo prvi put da vodi ekipu nakon povratka, zaista veliki posao.

Kao da su igrači Zvezde samo nastavili sa sivom igrom koju su demonstrirali u žestokom porazu od Zenita u Rusiji. Nije efekat novog trenera odradio svoje, crveno-beli nisu imali idejno rešenje za napad. Naglasiti da Džordana Lojda ponovo nije bilo na terenu možemo uzeti u razmatranje kao manje opravdanje. Ofanziva je bila bez nekog jasnog plana, pa je u prvom poluvremenu bilo mnogo usiljenih šuteva i čak četiri er bola od strane gostiju.

Razlika je postepeno rasla, Radonjić je pozivao čak tri tajm-auta u prvom delu igre, ali ništa nije trznulo njegove izabranike. Do poluvremena, već je bilo +22 za Igokeu koja je imala jasan i jednostavan plan za tim sa Malog Kalemegdana.

Svaki put kada nisu imali otvoren šut za tri poena, oni su išli na guranje u reket i prilično su to uspešno radili. U tim momentima se istakao Karmajkl koji je došao do 12 poena, a ispratio ga je Klemons sa 10, dok u Zvezdinom taboru nije bilo nijednog igrača koji je do tog momenta došao do dvocifrenog učinka.

Kao da ništa nisu čuli šta im je Radonjić rekao na pauzi, a imao je i te kako šta da kaže, igrači Zvezde su nastavili sa slabom realizacijom i katastrofalnom odbranom. Već je tada bilo jasno da od povratka u susret nema ništa, da će Igokea uspeti glatko da slavi.

Razlika je samo rasla i nije bilo drugog epiloga takve igre. Volden i Uskoković su već u trećoj četvrtini skupili po četiri lične greške, Jagodić-Kuridža tri, tako da se i rotacija polagano skraćivala.

Posle svakog tajma-auta i svake četvrtine očekivao se bilo kakav impuls, došao je do kraja utakmice, ali veoma kratak i nedovoljan. Očajan meč Zvezde i pitanje je u kojem smeru će otići ova sezona tima iz Kalemegdana.

Najefikasniji u neefikasnom sastavu Crvene zvezde bili su Volden i Dobrić koji su sa po 10 poena jedva došli do dvocifrenog učinka. Kod protivnika najbolji je bio Karmajkl sa 14, a Klemons je dodao poen manje.

Glavobolja za Radonjića već na startu, ali videćemo šta naredni period donosi.

Igokea - Crvena zvezda 85:65 (25:16, 25:12, 21:15, 14:22)

Igokea: Vulić 5, Klemons 13, Atić 10, Simanić, Jošilo 7, Talić 11, Ilić 4, Pot 9, Voler 4, Karmajkl 14, Fundić 9.

Crvena zvezda: Obrajant 8, Hol 2, Volden 10, Uskoković 1, Davidovac 9, Lazić, Rit 2, Dobrić 10, Jagodić-Kuridža 6, Simanić 3, Kuzmić 7, Kolom 7.

Tok meča:

4/4

10. minut (65:85) - Dugo nismo videli ovako lošu igru u ABA ligi crveno-belih, ali i ovako ubedljiv poraz.

9. minut (63:83) - Privodi Igokea meč kraju u laganom ritmu.

8. minut (61:82) - Imali su crveno-beli priliku da priđu na zaostatak manji od 20 razlike, ali se to nije desilo pošto je lopta izgubljena.

7. minut (61:82) - Zvezdina serija 7:0 i poslednji momenti da se ublaži poraz.

6. minut (54:82) - Upravo Simanić pogađa trojku po ulasku.

5. minut (51:82) - Ulazi u igru Boriša Simanić, skoro pa zaboravljeni mladi igrač crveno-belih.

4. minut (49:80) - Novi poeni Igokee, ne dozvoljava domaćin da mu u jednom momentu padne koncentracija.

3. minut (49:76) - Požalio se na bol američki košarkaš Hol. Odmah je izašao iz igre.

2. minut (45:76) - Hol je uspeo da se tek u poslednjoj deonici prvi put upiše u listu strelaca. Pogodak uz faul za maksimalnih +31. Nestvarno.

1. minut (43:73) - Na šta liče napadi Crvene zvezde, to se rečima ne može opisati, a ni čovek koji gleda uživo ne bi imao vokabular ta to istakne. Igokea na +30.

3/4

10. minut (43:71) - Uskoković takođe stiže do četiri lične greške. Neznatno ublažena prednost, pa vraćena na +28. Smeši se pobeda Igokei. Ostalo je još 10 minuta igre.

9. minut (41:67) - Igokea namerno igra pozicione napad, troši sve vreme koje je moguće, a Zvezda sporo napreduje. Oba slobodna je promašio Obrajant.

8. minut (40:67) -  Obrajant pogađa, ali se čini da nema energije za nešto više, makar za sada.

7. minut (38:66) - Voldenov četvrti faul a nije završena ni treća četvrtina. I Dejan Radonjić je seo na klupu što nije svojstveno za njega.

Crvena zvezda ABA liga

6. minut (38:66) - Igra Zvezda slabo, ali moraju se zasluge aminovati i Igokei koja zaista igra dobro, možda najbolje ove sezone.

5. minut (38:63) - Dok crveno-beli kubure sa ofanzivom, Igokea sipa dalje, a sada je i najvećih +25 za tim iz Laktaša.

4. minut (36:60) - Nema kretnje na terenu, izgleda da Radonjićeve reči nisu uticale mnogo na njegove izabranike. Pot pogađa trojku.

3. minut (36:57) - Povezuje Zvezda je mogla u nekoliko navrata da poveže mini seriju, ali je stalno dolazio neki potez posle kojega se gubio posed.

2. minut (34:55) - Uzvraća Igokea trojkom.

1. minut (34:52)  - Loš početak, ali onda stiže trojka Dobrića da razmrda Radonjićeve sastav. To se i desilo jer je usledio pogodak za tri poena Dejana Davidovca.

2/4

10. minut (28:50) - Ušli smo u polednji minut prvog poluvremena sa pogođenim slobodnim bacanjima Koloma. Ekipa Igokee je postigla čak 50 poena u prvom poluvremenu. Utakmica izgleda prilično slično izdanju Zvezde u Rusiji protiv Zenita.

9. minut (26:48) - Kada nema otvorenog šuta, Igokea ne rizikuje već ide direktno u uži deo reketa što im se isplaćuje. Razlika je velikih 22 razlike.

8. minut (26:44)  - Branko Lazić je sakupio već tri faula. Promašuje Pot oba slobodna ali to Zvezda ne koristi pošto je Jagodić-Kuridža napravio ofanzivni faul. Neefikasni minuti su u toku, a prekida ih Karmajkl koji je upisao svoj 12 poen. Ništa ne ide od ruke crveno-belima ako izuzmemo jedno pogođeno slobodno bacanje Dobrića.

7. minut (25:42)  - Olakšavajuća okolnost je što je Igokea brzo skupila lične greške do bonusa. Uprkos tome, razlika je nastavila da raste do +17. Još jedan tajm-aut Radonjića. Baš lep doček za njega od strane igrača.

Dejan Radonjić ABA liga

6. minut (25:41) - Veliki posao je bio pred beogradskim predstavnikom. Previše promašaja i bez ritma. Novi er bol. Četvrti.

5. minut (25:39) -  Kao da se osećalo polako buđenje Zvezde. Kuzmić je ponovo došao u situaciju da lako poentira, a to je i učinio u dodatno slobodno koj je realizovao. Ipak, Igokea pronalazi novo rešenje za nove poene preko Fundića.

4. minut (23:35)  - Prekida seriju promašaja za tri poena Kori Volden.

3. minut (20:33) - Nikome u taboru crveno-belih ne ide od ruke u ofanzivnom delu igre. tek na kraju minuta je Kuzmić uspeo da ugura u koš.

Crvena zvezda ABA liga

2. minut (18:33) - samo 2/11 ekipe sa Malog Kalemegdana. Sa druge strane, Igokea nastavlja da pogađa za tri poena.  Maksimalnih +15 za domaćina za novi tajm aut Radonjića.

1. minut  (18:27) - 4/7 za tri Igokee je podatak koji je prilično pravio razliku u susretu, a dvocifrena prednost je konstantno bila aktuelna.

1/4

10. minut (16:25) - Prvi poeni upravo za Koloma u ABA ligi. Uzvraća Igokea trojkom, ali Kolom sada uz zvuk sirene sa nije za tri poena. Zvezda su prvoj četvrtini trgla samo na momente.

9. minut (11:22) - Kolom debituje u ABA ligi. I treći er bol tima sa Malog Kalemegdana, ofanziva još uvek nema jasan plan kako da ugrozi koš protivnika.

8. minut (11:19) - Veoma važna trojka Voldena uz zvuk sirene. To je uslovilo nešto bolju igru crveno-beli koji su povezali minutu seriju od 5:0.

7. minut (6:19) - Još jedan er bol, sada od strane Davidovca. Igokea dolazi do dvocifrene prednosti prilično lako.

6. minut (6:15) -  Nakon er bola Dobrića, odlična akcija na drugoj strani i poeni koji su naterali Dejana Radonjića da zatraži prvi tajm aut od povratka na klupu crveno-belih. Pauza nije donela promenu, promašio je Obrajant, a to je još jednom bilo kažnjeno, ovoga puta preko Atića koji je pogodio za tri.

5. minut (6:10) - Obrajant je dobio prve minute za Zvezdu. Klemons počinje da se ističe kao strelac svojom prvom trojkom u duelu.

4. minut (6:7) - Promašaji na obe strane sa linije za tri poena, a kratki post na planu učnika došlo je sa linije za slobodna bacnja - Jošilo je bio precizan oba puta.

3. minut (4:5) - Posle poena došla je i asistencija Kuzmića, Dorbić je bio precizan za dva. Rezultatska klackalica se nastavila.

2. minut (2:3) - Košgeterski niz načinje Kuzmić poenima iz reketa, a Klemons uzvraća trojkom za prvo vođstvo domaćina. Lazić je već u prva dva minuta došao do dve lične greške, pa je Radonjić morao da menja.

1. minut (0:0) - Zvezda je počela u sastavu - Hol, Volden, Lazić, Jagodić-Kuridža i Kuzmić. Prvi posed je pripao crveno-belima, ali prošao je bez poena, a isti ishod je bio i na drugoj strani.

Pre meča:

Turbulentan period je iza beogradskog tima. Nakon još jednog poraza u Evroligi, ovoga puta prilično teškog od Zenita, klub se oprostio od stratega Saše Obradovića i nedugo zatim sklopio ponovnu saradnju sa Dejanom Radonjićem.

Glavni košgeter crveno-belih Džordan Lojd zaradio je korona virus pred put u Rusiju, tako da nije mogao da pomogne svojim saigračima, a to neće moći da ni da učini protiv Igokee.

Igrački kadar je doživeo promene - aktiviran je ugovor Lendriju Noku, a raskinuta je saradnja sa Emanuelom Terijem.

Zvezda nije poražena od današnjeg protivnika već pet godina, a u tom periodu je uspela da ga savlada čak devet puta. Ipak, u ovom korona ludilu, obe ekipe su odigrale po 10 utakmica i Zvezda ima samo jedan trijumf više pošto je Igokea u pobedničkom nizu od četiri susreta i prilično dobro orbitira oko Top4 ABA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jos

    27. decembar 2020 | 18:40

    Još 2 centra, novi grb, nova adresa i pali se mašina.

  • Limenke idea

    27. decembar 2020 | 18:58

    Pa jel Vucko zavrsio trenerski kurs vise? Daj da preuzme ove iz predgradja, vidite da ih svi pune, sramota za ceo zeleznik...

  • beogradski

    27. decembar 2020 | 18:40

    Debakl drzavne miljenice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA