Nije ni stigao da debituje za Borac: Birčević karijeru nastavlja u dalekom Japanu

Srpski reprezentativac će zaigrati za ekipu Hirošima Dragonflajs

  • 2
Stefan Birčević Foto: Marko Jovanović

Pre dve nedelje u Čačku je odjeknula vest da će tamošnji Borac moći da se osloni na Stefana Birčevića do kraja tekuće sezone u ABA ligi. Priča je, izgleda, bila drugačija, pošto je srpski košarkaš imao otvoren ugovor i mogao je da napusti grad na Moravi kad mu se za to bude ukazala dobra prilika. I Birčević je to uradio i pre zvaničnog debija u dresu Čačana.

Kako su prvo pisali lokalni mediji, a kasnije potvrdio i njegov agent Pavle Kukić za specijalizovani portal Sportando, Birčević će karijeru nastaviti u ekipi Hirošima Dragonflajs koja se takmiči u Japanskoj B.Ligi.

Ovaj tim trenutno se nalazi na poslednjem mestu u svojoj Zapadnoj konferenciji sa svega četiri pobede iz 25 utakmica, pa su u Japanu bili vođeni mišljenjem da će angažovanjem srpskog košarkaška popraviti skor na tabeli.

Inače, Birčević nije prvi naš košarkaš koji je zaigrao u Zemlji izlazećeg sunca. Milan Mačvan postao je prava „legenda“ u ekipi Tokio Alvark, dok trenutno u San-En Neofiniksu imamo pravu malu srpsku koloniju koju čine trener Branislav Vićentić, koji je donedavno vodio OKK Beograd, a tu su i Nenad Miljenović i Stefan Jelovac. San-En se takođe nalazi u Zapadnoj konferenciji i ima pet pobeda iz 25 utakmica, pa se nalazi mesto iznad novog kluba Stefana Birčevića.

Srpski košarkaš je prethodne sezone u ABA ligi beležio 5,9 poena uz 2,2 skoka po utakmici, a sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    28. decembar 2020 | 20:02

    Dragon Flajs, znači. Japanska B liga. Pa ovo je cirkus. Lepo sam napisao pre neki dan da smo izvezli našu prvu, drugu,ćmi treću ligu tako da veliki broj stranaca sumnjivog kvaliteta ne teba da čudi. Srbi prosto neće da igraju za srpske klubove, a i država čiji su klubovi bi morala da poradi na podizanju profesionalizma u našoj košarci i uvlačenju kapitala, što u prevodu podrazumeva i pronalazak bogatih vlasnika klubova. Klub koji bi doveo naše najbolje igrače iz Evrope, već bi bio favorit za osvajanje EL, bez jednog jedinog stranca. Zna se koliko to košta o zna se kako klub treba da bude organizovan i finamsiran da bi takve stvari mogao da priušti.

  • ajde

    28. decembar 2020 | 12:33

    O ne ne ne..sad ga koškov nece zvati u repku..morace onog neznalicu nedovica :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA