Još stranaca u KLS-u: Australijanac u Radničkom iz Kragujevca, momak iz Konga u zemunskoj Mladosti

Domaći klubovi sve češće posežu za angažovanjem stranih igrača

  • 3
Dejvid Ojona Foto: Youtube / Printscreen

Taman što smo ranije tokom dana naglasili da je sve više stranaca u regionalnoj košarci, odmah je stigla vest da se njihov broj povećao i u domaćem prvenstvu. Samo tokom današnjeg dana angažovana su dva nova strana košarkaša, pa ćemo jednog u nastavku sezone gledati u redovima Radničkog iz Kragujevca, dok će drugi nastupati za zemunsku Mladost.

Među Kragujevčane je stigao Merijal Meding, koji dolazi iz Australije, a poreklom je iz Južnog Sudana. On se do sada okušao na univerzitetu Long Ajlend, potom je igrao u Čipoli, a onda je zaigrao iza univerzitet Pasifik, što će reći da nema iskustvo igranja u seniorskoj košarci. On će postati treći Australijanac koji je ikada zaigrao za Radnički, pošto su prethodno to učinili Stiven Marković i Mark Vortington.

Što se tiče Mladosti iz Zemuna, oni su angažovali Dejvida Ojonu, kojem je samo 16 godina, a koji je rođen u Kongu. Ono što je izuzetno zanimljivo za ovog momka jeste da mu predviđaju visoku poziciju na NBA draftu, a i da čuvena platforma „Netflix“ ima dogovor za snimanje serijala o njemu.

Između ostalog, za Ojonu su bili zainteresovani univerziteti poput Oberna, Oklahome, Minesote, TCU-a i Oklahome Stejt, koji tradicionalno daleko doguraju u NCAA „Martovskom ludilu“, što će reći da ovaj momak ima sasvim dobar potencijal.

Mladost iz Zemuna trenutno zauzima prvo mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije i u sredu igra derbi meč sa četvrtoplasiranom Slobodom iz Užica na svom terenu. Sa druge strane, Radnički iz Kragujevca je trenutno na 12. mestu sa šest pobeda i šest poraza, a 9. jauara gostuje ekipi Vršca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. decembar 2020 | 16:22

    Sramota! Ovo treba zabraniti! KLS i ABA2 liga moraju da se igraju samo sa domacim igracima i to da svi budu mladji od 25 god. A ABA liga max 3 stranca.

  • K4shin

    28. decembar 2020 | 18:22

    pA NORMALNO kad stranci ce da cene pare, a ovi nasi boli ih uvo.

  • Бојан

    28. decembar 2020 | 14:42

    Младост осваја КЛС са пола гаса, док ће за двабу морати више да се помучи против Студентског центра

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA