Malina u slobodno vreme rešeta u četvrtom rangu: Dabl-dabl trenera Borca u dresu Ćuprije

Aktuelni strateg Čačana pokazao da nije izgubio osećaj za igru

  • 2
Marko marinović, Novica Veličković, KK Partizan, KK Borac Čačak Foto: MN Press

Možda vam to do sada nije bilo poznato, ali trener Borca iz Čačka, Marko Marinović još uvek je aktivan i na igračkom polju. On je početkom ove sezone odlučio da se vrati košarci i na ovaj način, pa je potpisao ugovor sa ekipom Ćuprije, koja igra u Drugoj muškoj regionalnoj ligi – Zapad 2A. I sa njom je na dobrom putu da se plasira u viši rang takmičenja, pošto trenutno zauzima prvo mesto na tabeli.

Naravno, popularni „Malina“ nastupa za Ćupriju samo onda kada mu obaveze u Borcu to dopuštaju, jer su one prioritet. Čačani su sinoć, podsetimo, zabeležili drugu pobedu u ABA ligi, pošto su savladali Split na domaćem terenu, pa zajedno sa onih službenih 20:0 protiv Primorske, sada imaju skor od tri trijumfa i sedam poraza.

Marinović je kroz karijeru nastupao za Borac, FMP Železnik, Crvenu zvezdu i Radnički iz Kragujevca, dok je u inostranstvu nosio dresove Đirone, Menorke, Valensije, Albe, Krasnaja Krila, Jeniseja, Levskog iz Sofije, Union Olimpije i Steaue iz Bukurešta. Nastupao je i za seniorsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Japanu.

Aktuelni trener Borca je imao zapažen učinak ovog vikenda i u 12. kolu Druge muške lige Zapad 2A. Njegov klub je nadigrao Kruševac u gostima rezultatom 74:82, dok je „Malina“ zabeležio dabl-dabl. Postigao je 15 poena, imao je 11 asistencija, a takođe je uhvatio šest skokova.

Nije blistao sa perimetra, pošto je pogodio svega četiri trojke iz 14 pokušaja, dok je za dva poena imao samo jedan šut i bio je uspešan. Pogodio je samo jedno slobodno bacanje od četiri.

To je pomoglo Ćupriji da učvrsti prvo mesto na tabeli sa skorom 8-2. Njihov glavni takmac za vrh biće ekipa Paraćina, koja ima skor 7-0 i tri utakmice manje, naravno, zbog odlaganja uslovljenih zarazom virusom korona. Međutim, prve dve ekipe idu u viši rang, pa to ne bi trebalo previše da brine „Malinu“ i družinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA