≫ 

Jokić uradio nešto što niko nije od 1968. godine, pa novim tripl-dablom potukao Hardena i Hjuston!

Jokić je postao prvi centar u NBA ligi koji je uspeo da upiše 18 asistencija još od Vilta Čemberlena koji je to uradio pre 52 godine!

  • 13
Nikola Jokić, Kavaj Lenard Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera ostvarili su prvu pobedu ove NBA sezone, ali kada Somborca imate u svom sastavu, mašina mora kad-tad da proradi. Nagetsi su u noći između ponedeljka i utorka savladali Hjuston sa 124:111 uz nezaboravnu partiju Nikole Jokića koji je sa monstruoznim tripl-dablom zasenio sve na terenu, pa čak i Džejmsa Hardena.

Jokić je postao prvi centar u NBA ligi koji je uspeo da upiše 18 asistencija još od Vilta Čemberlena koji je to uradio pre 52 godine! I ne samo to, Nikola je ubacio 19 poena i 12 skokova, ukrao tri lopte i udario jednu blokadu. Fenomenalno. A još fenomenalnije je to što mu je ovo 43. tripl-dabl u NBA karijeri.

Tome ni Džejms Harden nije mogao da parira koji je postigao 34 poena.

Od prve četvrtine Denver je kontrolisao susret. Domaćin je zadržao +10 do poluvremena, a pred poslednju deonicu bilo je 23 razlike, najviše na pogon Jokića i Džamala Mareja koji je upisao najviše poena među Nagetsima, dva više od srpskog reprezentativca.

Video: Najinteresantniji trenuci utakmice KK Cedevita Olimpija i KK Mornar Bar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA