Odlazak iz Zadra za kraj ove godine, klub iz Dalmacije se oprostio od jednog stranca

Dominik Gilbert ide u Holandiju

  • 0
Dominik Gilbert Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Kraj tekuće godine u Zadru protiče u raspoloženju rastanka. Naime, Dominik Gilbert i ovaj klub su sporazumno raskinuli saradnju, pošto će Australijanac karijeru nastaviti u holandskom Den Bošu. Klub iz Dalmacije će na ime toga dobiti određenu sumu novca na ime obeštećenja.

Australijanac se u Zadru nalazi još od 2019. godine i u prethodnoj sezoni bio je jedan od najboljih članova ekipe. Sa timom je osvojio Kup Krešimira Ćosića, što je bio prvi put posle 13 godina da je Zadar ponovio ovaj uspeh.

On je u dresu Zadra u ABA ligi za 25 minuta igre beležio 7,6 poena uz 5,7 skokova i 1,2 asistencije. Setićemo se da je ovaj klub minule sezone bio u grčevitoj borbi za opstanak, da je ostvarivao neke neverovatne pobede protiv favorita, a potom gubio od glavnih konkurenata u borbi za život u najvišem rangu.

Ove sezone je Gilbert „skrajnut“, nije imao toliku minutažu, mada je i dalje pružao solidne partije. Prosek mu se zaustavio na 6,4 poena uz 4,1 skok. Najbolji je bio protiv Splita, te protiv Krke kada je upisao 13, odnosno 12 poena uz svoje ime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA