≫ 

"Platio sam da odem iz Zvezde, pa ja sam za posmatranje": Bivši as crveno-belih evocirao uspomene

Milan Dozet je igrao tri sezone u Zvezdi za koje kaže da su mu bile najbolje u karijeri

  • 2
Milan Dozet Foto: MN Press

Milan Dozet nekadašnji igrač Partizana, pa Crvene zvezde, a sada član Skupštine crveno-belih, ispričao je zanimljivu priču o svojoj karijeri.

Partizan ga se odrekao, Zvezda mu dala sve, a on na kraju platio obeštećenje da ode iz kluba.

Dozet je za Sport klub evocirao uspomene jer njegov odlazak iz Humske nije bio prijatan, a svemu je prethodila i teška povreda i to posle velikog uspeha i osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za igrače do 22 godine.

- U leto 1998. otišao sam na EP, a Partizan je, ne bih nekoga da uvredim, posle svega doveo pred svršen čin. Bilo mi je rečeno ili ću da pauziram godinu dana ili ću da igram Prvu srpsku ligu u ekipi Zemuna.

Milan Dozet MILAN DOZET bivsi kosarkas Crvene zvezde na utakmici Evrolige protiv Reala Madrid u hali Aleksandar Nikolic Pionir,Foto: MN Press

- To je bilo šest koraka unazad u mojom karijeri, ali sam prihvatio jer u tim godinama nikome ne pada na pamet da sedi na klupi. Ubrzo sam povredio ukrštene ligamente kolena, usledila je jednoipogodišnja pauza, a Partizan me je potom poslao na pozajmicu u Slogu. Na pripremama sam još ćopao, nisam mogao da trčim sa timom i praktično sam u Kraljevo otišao da vidim da li uopšte mogu da nastavim da se bavim košarkom.

- Sloga je te sezone igrala dobro, kod kuće smo izgubili samo od Partizana i Budućnosti, a kako je vreme prolazilo noga je bila sve bolje. Počele su da stižu ponude, javljali su se Budućnost, FMP, Hemofarm, Crvena zvezda… a moj menadžer je shvatio da je Partizan napravio grešku sa papirima i to smo iskoristili da postanem slobodan igrač. Crno-beli su želeli da se vratim i potpišem novi ugovor, ponudili su dobre uslove, ali mi je poručeno da bih godinu dana bio zamena, odnosno da bih se dokazivao za sledeću sezonu.

- U tom trenutku Zvezda se pojavila sa lošijom finansijskom ponudom, rekli su mi da na mojoj poziciji imaju igrača viška, ali da žele da potpišu i mene i ko se na pripremama izbori taj će biti u ekipi. Dopao mi se taj fer odnos i bez razmišljanja sam potpisao i u klubu ostao tri sezone. To mi je bio najlepši igrački period u karijeri. Uprava Partizana nije bila fer prema svom detetu, a Zvezda mi je dala šansu da se vratim na košarkašku mapu i zbog toga sam im večno zahvalan.“

Objašnjava i zbog čega smatra da je tih godina bilo lepše igrati u Zvezdi nego u Partizanu.

- U Humskoj su bili poprilično stegnuti, ne kažem ništa loše, uostalom rezultati Duška Vujoševića su pokazali koliko je takav pristup bio ispravan. ‘Izbacio’ je vrhunske igrače iz tog sistema, ali meni je bila mnogo lepša atmosfera u Zvezdi. Barem sam takav utisak stekao gledajući sa strane. U mojoj prvoj sezoni pobedili smo veliki Partizan u trenutku kada smo realno bili slabiji 20 razlike. Pobedili smo na atmosferu, na neki naš mladalački zanos i inat prema najvećem rivalu.

U Zvezdi je sarađivao sa Zoranom Krečkovićem, Miroslavom Nikolićem, Aleksandrom Trifunovićem i Zmagom Sagadinom, a jasno mu je da ga je ‘usijana’ glava oterala iz kluba.

- Jedan sam od retkih koji je otišao iz Zvezde tako što je platio obeštećenje. Nisam bio zadovoljan prosekom od 25 minuta po meču, bio sam mlad, a mladim igračima bi neko trebalo da objasni kako da ‘ohlade’ glavu jer poprilično visoko lete.

- Tražio sam da odem i klub mi je izašao u susret vrlo prijateljski. Sagadin mi je rekao da će me čekati do prvog dana priprema ako ne nađem klub koji me zadovoljava i da su mi vrata otvorena ako odlučim da se vratim. Sad kad bi nekome rekao da sam iz Zvzede otišao jer nisam bio zadovoljan sa 25 minuta… To je malo za posmatranje - rekao je Dozet.

(Telegraf.rs/Izvor: Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dilea

    30. decembar 2020 | 09:47

    Pa naravno da si za posmatranje kada iz Partizana odeš u FMP.

  • Radonja

    30. decembar 2020 | 00:37

    Slab igrac bio! Mrsava karijera zavrsio u tadasnjoj Igokei koja je tada bila u rangu KLS ligasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA