≫ 

„Nikola je imao deset izgubljenih lopti, to je nedopustivo“: Meloun nezadovoljan Jokićevim učinkom

A srpski košarkaš je upisao tripl-dabl protiv Sakramenta

  • 2
Majkl Meloun Foto: Marko Jovanović

Nova noć, novi poraz Denvera od Sakramenta. Kingsi su ovoga puta slavili u Kaliforniji rezultatom 125:115 i pokazali da bi mogli da se uključe u borbu za plej-of. Sa druge strane, Nagetsi deluju prilično klimavo i imaju svega jednu pobedu iz četiri utakmice.

Trener Denvera, Majkl Meloun prstom je uperio ka Nikoli Jokiću, koji je danas imao tripl-dabl učinak od 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija, ali je uz to „prodao“ čak 10 lopti.

- Čak 37 poena smo dopustili iz 20 izgubljenih lopti. Nikola je imao čak deset grešaka, to je nedopustivo. On je odličan igrač, imao je tripl-dabl danas... Ali u četvrtoj četvrtini je imao sedam izgubljenih lopti i dopustio je 14 poena protivnicima. Rekao bih da dobri timovi ne mogu da pobede samim sebe, ali tako bih nam udelio kompliment, jer trenutno nismo dobar tim. Druga četvrtina je bila sramota, primili smo 71 poen za poluvreme. Odbrana je bila užasna. Treća četvrtina je bila dobra, ali smo u poslednjoj opet pali – kaže trener Denvera.

Svestan loše igre svog tima bio je i Nikola Jokić. Kaže da rizik nije bio potreban i da neka dodavanja jednostavno nisu smela da se dese.

- Nismo bili dovoljno fokusirani. Pokušavali smo da igramo drugačije, čak i kada su bile „50-50“ situacije davali smo neka dodavanja. Mislim da je to bio glavni problem – kaže Jokić.

Dodaje srpski košarkaš da se njegovi igrači nisu dobro kretali i da su time olakšali posao Sakramentu.

- Igrali su dobru zonu, branili su odlično svakoga od nas. A mi smo bili isuviše statični, tako smo im olakšali posao. Moraćemo da se krećemo bolje i lopta mora bolje da cirkuliše. Samo smo im olakšali posao. Takođe, ne smemo da dopustimo toliko otvorenih trojkih – ističe srpski košarkaš.

Za kraj, Jokić dodaje da je neophodno samo malo više fokusa kako bi rezultati bili bolji.

- Možemo da pokažemo mnogo više. Već smo igrali dva puta protiv njih, pa i sa Hjustonom. Treba nam malo više fokusa, to je sve – zaključuje Jokić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    30. decembar 2020 | 12:48

    Pa mora da ima toliko izgubljenih lopti, kad je trapav, i takvima se ne daje lopta, iskljucivo samo ispod obruca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA