≫ 

"Rat" večitih da dokažu "čiji je" Petrušev: Jedni kažu Grobar je, drugi "iskopali" slike iz mladosti

Centar Mege je nekada bio deo mlađih kategorija crveno-belih

  • 15
Filip Petrušev Foto: MN Press

Izjava predsednika Partizana Ostoje Mijailovića da mu je "drago što je Filip Petrušev partizanovac" uopšte nije usrećila nijednog navijača crno-belih iz prostog razloga što trenutni MVP ABA lige nije u klubu, jer nije želeo da pređe u Partizan letos.

Razlog je bila sumnja oca košarkaša da mu sin neće dobiti prostora u najtrofejnijem srpskom klubu, pa je otud Mega, potvrđena meka za talente, bila naredna destinacija u karijeri ovog sjajnog košarkaša i verovatno novog Srbina u NBA ligi.

Petrušev možda nikad neće zaigrati u Partizanu, možda to ipak uradi u nekom trenutku karijere, ali ono čime se ovih dana trijumfalno "slade" zvezdaši posle zjave Ostoje Mijailovića jeste činjenica da je Petrušev igrao za Zvezdu, iz čega proizilazi da je možda i zvezdaš.

Centar Mege je 2012. godine, pre toga i malo posle toga, nosio crveno-beli dres, i tada je bio jedan od dominantnijih igrača, već tada dugoruki 12-godišnjak, viši od svih svojih vršnjaka, a osvajao je i medalje za Zvezdu.

Posted by Filip Petrušev on Monday, May 28, 2012

Iz nepoznatih razloga Petrušev nije nastavio da se razvija u klubu sa Malog Kalemegdana, već u SAD gde je završio srednju školu, a otud se i vratio, ali niti u Zvezdu, niti u Partizan gde su ga neki videli, već u Megu - i napravio pun pogodak.

Valjda će ovaj slučaj biti dovoljno velika opomena i za Zvezdu i za Partizan da konačno "promene ploču", okanu se stranaca sumnjivih kvaliteta, i ponovo krenu sa masovnijom promocijom srpskih talenata iz svojih redova u seniorski tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    30. decembar 2020 | 15:01

    Djokovic je zvezdas a trenirao u partizanu

  • Zis

    30. decembar 2020 | 14:37

    Nije bitno za koga navija ,bitno je da takozvani strucnjaci iz Zvezde i Partizana nisu znali da prepoznaju talenat ovog momka,zato i treba da plate debele pare ako zele da igra za njij,a Misko je to umeo svaka mu cast .

  • Stefan

    30. decembar 2020 | 14:14

    Igrao za zvezdu ranije a slikao se kao klinac u Partizanovemu dresu. Svi znajo da je Partizanovac kao sto je Radonjic zvezdas sto je ranije igrao za Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA