≫ 

Milutinov oborio rekord Evrolige uz strašan dabl-dabl u pobedi CSKA, u leđa mu gleda veliki Fućka!

Do sada su najviše skokova imali Trejvis Votson, Gregor Fućka i Kvadre Lolis koji su uspeli da sakupe po 11

  • 2
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Nikola Milutinov oborio je rekord Evrolige u pobedi njegovog CSKA protiv Milana nakon produžetka 91:87, a u pitanju je segment ofanzivnih skokova pošto je reprezentativac Srbije sakupio njih čak 16!

Do sada su najviše skokova imali Trejvis Votson, Gregor Fućka i Kvadre Lolis koji su uspeli da sakupe po 11, ali je Nikola sada sam na vrhu u tom segmentu, i to daleko iznadih svih.

CSKA je tako sa 28 skokova pretekao ekipno rekord po ofanzivnim skokovima Partizan i Unikahu (24) koji su do sada bili na vrhu.

Milutinov je, osim novog rekorda i upisa u istoriju Evrolige, odigrao vrhunski meč ubacivši 17 poena uz 19 skokova ukupno uz jednu blokadu. On je tako uz Džejmsa, koji je postigao tri poena više, i Heketa koji je dao 20 poena, bio najbolji strelac ekipe.

Moskvoljani su prvo imali dva slobodna bacanja na tri manje od tri sekunde do kraja meča pri rezultatu 79:79. Džejms je pogodio prvo, ali je kod drugog promašio čitavu konstrukciju u nameri da pogodi makar obruč i tako nastavi vreme da teče. Milano je uspeo za to vreme da izigra odbranu, lopta je došla do Hajnsa koji je fauliran. Promašio je prvo, a pogodio drugo, ali nije ostalo vremena za promenu rezultata, tako da se ušlo u produžetak gde manje-više nije bilo dileme ko će slaviti.

U protivničkom taboru Ledej i bivši košarkaš Crvene zvezde Panter su postigli po 21 i 17 poena.

Košarkaši Bajerna savladali su Barselonu u 17. kolu Evrolige u Minhenu sa 90:77 i tako se na trećoj poziciji izjednačili upravo sa katalonskim klubom.

Izabranici Andree Trinkijerija prelomili su susret u trećoj četvrtini koju su dobili sa čak 27:10, te su do kraja sačuvali tu prednost za novi uspeh nemačkog predstavnika koji je ove godine najprijatnije iznenađenje u eliti.

Najbolji u Bajernu bio je Boldvin sa 29 poena, ispratio ga je Cipzer sa 16 poena koliko je dao i najbolji strelac Barelone Abrines.

Video: Dobrić: Bilo je dosta grešaka, ali pobeda je najbitnija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA