Košarkaš Cibone pomagao narodu u Petrinji do jutra, istog dana bio najbolji igrač na terenu

Filip Bundović je jedan od mnogih sportista koji su se aktivno uključili u pomoć teško pogođenom narodu Petrinje, Siska i oblasti koje su razrušene u zemjotresu

  • 2
filip budnović Foto: MN Press

Košarkaši Cibone savladali su u "Mavrincima" ekipu Škrljeva rezultatom 93:65, u pitanju je zaostali meč 7. kola hrvatskog šampionata, u kome je glavnu reč vodio igrač gostujućeg tima Filip Bundović.

On je u statističke kolone uneo 20 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte, ali o njemu hrvatska javnost najmanje priča zbog sjajne patije na terenu, već zbog onoga što je radio samo nekoliko sati pre početka meča.

Bundović je, zajedno sa saigračem Damirom Markotom, noć pre utakmice, sve do jutarnjih sati, pomagao ugroženom stanovništvu Petrinje koje je pogođeno razornim zemljotresom.

- Pomagali smo vojsci do šest ujutro. Spavao sam četiri sata, ručao i krenuo sa ekipom na utakmicu - rekao je Bunović posle meča.

- Pogodila me je nesreća ovih ljudi. Pre godinu dana smo imali humanitarnu utakmicu baš za stanovništvo s tog područja i zato znamo koliko je tamo siromaštva i baš se njima sad ovo dogodi. Nastojali smo usprkos svemu odigrati najbolje što možemo. Pišemo pobedu i okrećemo se utakmici s Borcem - dodao je.

Ivan Velić, trener Cibone, je čestitao igračima koji su uprkos teškom trenutku uspeli da sa mnogo energije iznesu meč i došu do ubedljive pobede.

- Bilo je teško igrati zbog cele situacije i svega što je zadesilo Hrvatsku. Većina igrača nije ni spavala zbog potresa zadnja 2-3 dana. Mislima smo celo vrijeme s tim ljudima i nismo fokusirani. No evo, igrati se mora i idemo dalje - rekao je Bundović.

Meč je inače počeo minutom ćutanja za sve stradale u zemljotresu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA