Zvanično: FMP poslednjeg dana 2020. godine doveo dva vredna pojačanja!

Panteri žele da u drugom delu sezone prikažu bolje partije

  • 1
Jurij Macura Foto: MN Press

Nije prvi deo sezone u ABA ligi za FMP iz Železnika bio baš najbolji. Ekipa je upisala svega tri pobede i trenutno se nalazi u borbi za opstanak. Otišao je trener Vlada Jovanović, iz rostera su ispali pojedini igrači, a uprava ekipe iz beogradskog predgrađa vredno radi da popravi utisak i uđe u mirne vode pred nastavak sezone.

Tako je poslednjeg dana godine klub objavio da je zvanično dogovorio saradnju sa dva nova igrača. U klubu će se u nastavku takmičarske sezone naći Jurij Macura, doskorašnji igrač Primorske i Mege, te nigerijski centar Ebuka Izundu.

I jedan i drugi igraju na centarskim pozicijama, pa će samim tim doneti dodatan kvalitet ekipi u reketu. Macura je pre osam dana napunio 21 godinu, a u dosadašnjem delu ABA lige bio je jedan od zapaženijih u ekipi Primorske pre njenog istupanja. Debitovao je za slovenački nacionalni tim pre samo godinu dana.

Što se tiče Nigerijca, on je nekadašnji igrač francuskog Strazbura. Visok je 210 centimetara, a prve korake napravio je na koledžu Majami, gde se zadržao od 2015. do 2019. godine. Prvi profesionalni angažman našao je u Real Betisu, odakle je produžio u Strazbur. U nastavku karijere igraće za ekipu iz Železnika.

A podsetimo, ranije tokom dana je u centar pažnje došla priča da FMP pregovara sa Džejlenom Hendsom. Mnogi ovog košarkaša zovu nadimkom „Bejbi Vestbruk“ zbog atletskih predispozicija koje poseduje. Videćemo da li će se i on pridružiti četi iz beogradskog predgrađa.

Video: Dobrić: Bilo je dosta grešaka, ali pobeda je najbitnija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    1. januar 2021 | 21:38

    Толико о томе да у Фмп-у нема странаца,ма важи,од пре неки дан вест...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA