≫ 

Sudije se konačno dozvale pameti: Odzvonilo je iritantnom "ukopavanju" igrača ispred čuvara

Deluje da su arbitri u NBA dobili instrukcije da kontra faulom kažnjavaju košarkaše koji na ovaj način teže da iznude prekršaj

  • 0

Na utakmici Detroit - Boston viđen je jedan vrlo interesantan detalj, koji će, veruju ljubitelji košarke, konačno postati standard u najjačoj ligi sveta.

Desilo se da sudije dodele ofanzivni faul za jednu toliko puta viđenu situaciju kada se po pravilu isključivo svira kao prekršaj od strane defanzive.

Naime, to je onaj momenat kada se plejmejker/bek u prevođenju lopte, ili negde bliže protivničkom košu, doslovce "ukopa" ispred igrača koji ga prati, i tako iznudi faul, ponekad to bude i prilikom šuta, pošto krajičkom oka gleda čuvara iza sebe, pa kada ga ovaj ćušne, napadač se digne na šut.

Jedna takva situacija je sada okarakterisana kao prekršaj napadača!

Isprva zbunjujuće, ali ako se malo bolje razume istorija ovakvog ponašanja igrača sa loptom, koji su počeli da zloupotrebljavaju svoj položaj, definitivno je došlo do premene kursa kod sudija, kojima je izgleda sugerisano da ovakve situacije sankcionišu prekršajem igrača sa loptom - naravno ako procene da je imao nameru da na taj način iznudi prekršaj.

Pogledajte duel igrača Detroita Stjuarta i Bostonovog Džejlena Brauna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA