Šek "ubio" Gobera: Klinci, neka vam inspiracija za uspeh bude igrač koji sa 11 poena ima 200 miliona

Bez "dlake na jeziku" je legendarni as

  • 2
šakil onil Foto: youtube/Inside The NBA

Juta Džez je pred start sezone prilično šokirala košarkaški svet kada je svom centru Rudiju Goberu dala novi četvorogodišnji ugovor vredan vrtoglavih 200 miliona dolara. Ovaj je tako postao najplaćeniji centar u istoriji lige, ujedno i igrač sa trećim najvećim ugovorom u istoriji NBA.

Gober, 200 miliona? Hm...

Mnogi i dalje ne mogu da poveruju da je tako nešto moguće, jer je u pitanju igrač koji, osim što se potvrdio kao defanzivna "zver", u napadu doprinosi tek sa prosečnih 11 poena kroz karijeru.

Potez Džezera da Francuza veže tolikim ugovorom doveo je u pitanje i legendarni Šakil O’Nil.

- Ne želim bilo koga da mrzim, ali ovo (Goberov ugovor) bi trebalo da bude inspiracija za sve klince. Imate prosek od 11 poena u NBA, i dobijete ugovor od 200 miliona - izjavio je Šek za podkast "All Things Covered"

Kad smo već kod Šeka, postavlja se pitanje koliko bi neko poput njega danas, kada je daleko veći obrt novca u ligi, imao ugovor. Bez dileme, nekoliko puta veći od Goberovog, jer pričamo o jednom od najboljih centara u istoriji košarke, četvorostrukom šampionu NBA, 15 puta učesniku "ol-stara", jednom MVP igraču lige...  

Goberova karijera nije ni izbliza toliko velika. Francuz za osam sezona u Juti beleži 11.8 poena u proseku po utakmici, 11 skokova i 1.4 asistencije. Dosad je igrao na samo jednoj "ol-star" utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    3. januar 2021 | 10:43

    Šek je za njega profesor doktor i u napadu i u odbrani.. Gober je pajser u napadu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA