≫ 

Da li u Partizanu igra previše stranaca? Evo šta Ostoja Mijailović kaže o ovom "problemu"

Predsednik crno-belih je svestan da su srpski igrači trenutno marginalizovani

  • 18
rašon tomas Foto: MN Press

Strani igrači iz godine u godinu se gomilaju u srpkoj košaraci, Partizan i Zvezda prednjače u njhovom dovođenju, samim tim i u stavljanju u drugi plan razvoj domaćeg potencijala, pa smo svedoci da najtalentovanija sprska deca u širokom luku zaobilaze "večite rivale" - jer prostra za igru tamo nemaju.

Šta o ovom očitom problemu srpske košarke misli predsednik Partizana Ostoja Mijailović za čijeg je mandata u klub došao veliki broj inostranih košarkaša koji su udarni nosioci igre.

- Ne važi to za Partizan u punom kapacitetu, ali u jednom delu važi - priznaje dominantnu ulogu stranih igrača Ostoja u intervjuu za Mozzartsport.

Nekada je sve to bilo drugačije, okosnicu Partizanovog tima činili su domaći igrači, i mlađi i oni malo iskusniji, uz tek ponekog kvalitetnog stranca.

Šta se u međuvremenu promenilo?

- Pre 10-15 godina je bila drugačija situacija, Partizan je imao prostora uz kvalitetan rad, da okupi mlade igrače, talentovane. Danas se ne prave igrači, jure se trofeji. Nekad je Partizan razvijao igrače da se bori da njihovom prodajom finansijski preživi, a uz to je pravio i rezultate što je iz perspektive današnje košarke izgleda gotovo neverovatno.

Nažalost, danas je isključivo merilo uspeha nekog kluba broj trofeja, a ne broj igrača koje izbaci za reprezentaciju, NBA, Evroligu...

- Partizan je danas ušao u kolosek drugih ekipa da se bori samo za trofeje. Naši navijači ako biraju između talentovanih igrača koji će se prodati u NBA i trofeja - biraju trofeje. Postići oba cilja u današnjem svetu je gotovo nemoguće istovremeno, već delimično. Da jedan do dvojice igrača iz mlađih kategorija budu sastavni deo ekipe. Ko su razvojni timovi u Evropi? Gotovo da ih nema. Današnja i nekadašnja košarka nisu isto. Moramo da nađemo sredinu. Ne možemo da plaćamo skupe strance, nismo sredina koja može da stvori toliko novca da plati skupe strance - kaže prvi čovek PArtizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    3. januar 2021 | 11:16

    Daj bre ubacuj te malog Radovanovića dečko kida. Koji mika koji bakrači

  • Ixoni

    3. januar 2021 | 11:59

    Koji stranac u Partizanu moze dati po tekmi 20+ poena!? Ne moze nijedan. Zato idi pravi oluke,korita,cunjkove...Ko je doveo Miku!? I po kojim kriterijumima je doveden?

  • Nusknvp

    3. januar 2021 | 11:50

    Nemoj vise da nam objasnjavas NISTA.Odlazi samo!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA