≫ 

Kari ubacio rekordnih 62 poena Portlandu, Bobi solidan protiv Bulsa, Kajri i Durant promašili pobedu

Kari je za nešto više od 36 minuta provedenih na terenu izrešetao koš Portlanda dostigavši 62 poena (10/15 za dva, 8/18 za tri i 18/19 sa slobodnih bacanja) uz pet skokova i četiri asistencije

  • 4
Stef Kari Foto: AP/Tanjug

Golden Stejt je u noći između nedelje i ponedeljka dobio novu nadu u bolje sutra, a ona se zove Stef Kari! Plejmejker Voriorsa je sa 62 ubačena poena došao do ličnog rekorda i poveo svoju ekipu do pobede protiv Portlanda sa 137:122.

Održava se Golden Stejt na startu NBA sezone iako niko nije uveren da može do bilo kakvog uspeha. Nakon zlatnih godina, Voriorsi su prošl godine bili katastrofalni u odsustvu Karija i Kleja Tompsona, ali se Stef vratio, i to na velika vrata.

On je za nešto više od 36 minuta provedenih na terenu izrešetao koš Portlanda dostigavši 62 poena (10/15 za dva, 8/18 za tri i 18/19 sa slobodnih bacanja) uz pet skokova i četiri asistencije.

Stef je imao saradnika u Viginsu koji je dodao 21 poen, tako da Portland nije mogao da isparira. U gostujućoj ekipi Lilard je došao do 32 poena, četiri manje je skupio Mekalum, a Kanter je ubacio 24 poena uz 12 skokova.

Bruklin je na svom terenu poražen od Vašingtona 123:122 iako su obe perjanice Netsa, Kajri Irving i Kevin Durant, u poslednjih 15 sekundi imali otvorene šuteve za pobedu, ali su obojica promašili.

Irvin je prvo preuzeo odgovornost za preokret u poslednjim sekundama utakmice, ali je promašio, a u lopta je u nastavku poslednjeg napada došla do Duranta koji je krenuo ka reketu i iz nadskoka pokušao sa distance - nije ni on bio precizan.

Imajući u vidu poraz, Irvingovih 30 i Durantovih 28 poena nisu nešto što će zadovoljiti navijače Bruklina. Njih dvojica su bili najefikasniji na susretu, dok je u pobedničkoj ekipi Bredli Bil ubacio 27 poena uz 10 skokova.

Dalas nastavlja sa sivim igrama. Maveriksi su ovoga puta bili neuspešni u Čikagu (118:108), a nisu imali pomoć prve zvezde tima Luke Dončića koji je propustio duel zbog povrede.

Srpski centar u Dalasu, Boban Marjanović, proveo je sedam minuta u igri i za to vreme ubeležio šest poena i isto toliko skokova, a najefikasniji u redovima njegove ekipe bio je Branson sa 31 poenom.

To nije bilo, očigledno, dovoljno protiv Čikaga koji je bio predvođen Zekom Lavinom sa 39 poena.

Los Anđeles Lejkersi uspeli su da savladaju Memfis u gostima sa 108:94 u nešto tvrđoj utakmici. Lebron Džejms je došao do dabl-dabl učinka sa 22 poena i 13 asistencija, a dodao je i osam asistencija.

Jedan skok je falio Entoniju Dejvisu za dabl-dabl (17 poena i devet skokova), dok je u protivničkom taboru Anderson bio najefikasniji sa 18 poena.

I drugi tim iz Los Anđelesa je slavio - Klipersi su na gostovanju Finiksu bili uspešni (112:107), za šta je ponajviše zaslužan Pol Džordž koji je sa 39 poena imao svoju noć.

Juta je na jugu zemlje bila bolja od San Antonija u gostima 130:109. Bojan Bogdanović je odigrao odličan susret ubacivši 28 poena, ispratio ga je Donovan Mičel sa šest poena manje, koliko je imao i prvi strelac Sparsa, Džonson.

Video: Da li je ovo novi Majkl Džordan: Ovaj dvogodišnjak dominira u basketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    4. januar 2021 | 08:06

    Chef Curry! 💙💛

  • Danijel

    4. januar 2021 | 10:48

    Više šuteva uzima on sam, nego svi ostali u ekipi zajedno.

  • Nikola

    5. januar 2021 | 00:16

    Bog neka nam pomogne ako bude igrao za reprezentaciju! Ovaj razbiva pooput jordana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA