Zvanično: Panatinaikos ostao bez trenera, Vovoras dobio "ispisnicu"

Zeleni u potrazi za novim šefom struke

  • 3
Jorgos Vovoras Foto: Youtube / Printscreen

Ono o čemu se jutros samo govorilo, sada je postalo zvanično. Jorgos Vovoras više nije trener Panatinaikosa, pošto je klub odlučio da se rastane sa njim nakon niza slabijih rezultata koji prate tim od samog početka tekuće takmičarske godine.

Zeleni su upisali svega pet pobeda iz 16 utakmica u elitnom košarkaškom takmičenju i izuzetno su daleko od bilo kakve borbe za plasman među najboljih osam ekipa. Uz to, PAO je ovog vikenda potpuno neočekivano poražen od Lavrija u prvenstvu Grčke, što je bio znak za čelnike kluba da Vovorasu daju „ispisnicu“, sada i zvanično.

Kao moguće zamene za Vovorasa pominjali su se nekadašnji trener Sotiris Manolopulos, kao i aktuelni trener Uniksa iz Kazanja, Dimitris Priftis.

Biće to svakako veliki udarac za Nemanju Nedovića, pošto je pod Vovorasom srpski košarkaš zaigrao najbolju košarku u karijeri. Protiv Makabija je porazu grčkog tima upisao čak 39 poena uz 45 indeksnih poena. To je drugi najveći koeficijent nekog našeg košarkaša ikada u ovom takmičenju.

Srpski košarkaš je kratko prokomentarisao odlazak Vovorasa, naglasivši da mu je izuzetno žao što se rastaje od dosadašnjeg trenera.

- Mrzim ovaj deo našeg posla, posebno u ovakvim situacijama. Sjajan trener, a još bolja osoba. Nadam se da ćeš na nekom drugom mestu pokazati koliko si zapravo dobar trener – napisao je Nedović.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA