≫ 

Teletović otkrio: Imao sam dogovor da dođem u Partizan, hvala Mišku Ražnatoviću na viziji

Teletović je u Evropi igrao za Slobodu iz Tuzle, Ostende i Baskoniju, a onda se obreo u NBA gde je nosio dres Bruklina, Finiksa i Milvokija pre nego se penzionisao

  • 3
Mirza Teletović MN Press

Bivša NBA zvezda i predsednik Košarkaškog saveza BiH, Mirza Teletović, u razgovoru za Sportklub naveo je da je istina da je svojevremeno, pre odlaska u Ameriku, potpisao ugovor sa Partizanom i da je imao kontakte sa Duškom Vujoševićem.

- Imali smo dogovor i kao dete od 17 i po, 18 godina razgovarao sam sa Duletom Vujoševićem. Želeo sam da dođem u Partizan, ali te godine bili su neki nemiri u Beogradu. Otac i moja porodica bili su u strahu i odlučili smo da bi možda najbolje bilo, a i moj menadžer Miško Ražnatović je bio za to, da odem u Belgiju - rekao je Teletović.

Nakon toga je pojačao redove Ostendea, a za to je najviše zahvalan upravo Mišku Ražnatoviću zbog procene.

- U leto 2004. potpisao sam trogodišnji ugovor sa Ostendeom, klubom koji je igrao u ULEB kupu. Moguće da bih u Partizanu uradio više nego u Belgiji, imao sam ambiciju da zaigram u crno-belom dresu, ali… Kada sam odlazio iz Slobode, raspitivale su se velike ekipe kao što su Olimpijakos, Panatinaikos… a u Belgiju sam otišao na Miškov savet. Želeo je da idem stepenik po stepenik, da ne bih propustio nešto u razvoju, imao sam poverenje i prijateljski odnos sa njim i mnogo sam mu zahvalan za sve što je uradio za mene. Pomogao mi je kao niko. Nikad nisam sumnjao u njegove procene i odluke, a ispostavilo se da je svaki potez bio pravi - zaključio je Teletović.

Teletović je u Evropi igrao za Slobodu iz Tuzle, Ostende i Baskoniju, a onda se obreo u NBA gde je nosio dres Bruklina, Finiksa i Milvokija pre nego se penzionisao, a zatim i postao predsednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    5. januar 2021 | 13:30

    Kakvo licemerje vlada u bivšoj Jugosalviji. Vrlo dobro znaju šta je Beograd bio i ostao. Kao nemiri u Beogradu pa se mama i tata uplašili za sina... U kom tripu oni žive.? Underground 100%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA