Micić i dalje dominira: Srpski košarkaš postigao trećinu poena svog tima u pobedi nad Gacijantepom

Čak 27 poena našeg košarkaša u prvenstvu Turske

  • 2
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin Foto: Marko Jovanović

Nova sjajna partija Vase Micića! Anadolu Efes je danas igrao odloženi meč devetog kola Turske lige protiv Gacijantepa, slavio je relativno laku pobedu (68:60), a najistaknutiji na terenu bio je upravo naš košarkaš.

On je meč završio sa 27 poena, a tome je dodao tri skoka i četiri asistencije, što će reći da je postigao oko trećinu ukupnih poena svog tima na ovom gostovanju. On je na terenu proveo oko 30 minuta, šutirao  je 7/10 za dva poena i 3/5 za tri. Imao je samo jednu izgubljenu loptu, pa je na kraju zabeležio indeks od 28 poena. Inače, srpski košarkaš je ove sezone na 15,3 poena uz 4,7 asistencija u turskom šampionatu.

Što se toka same utakmice tiče, Efes je od samog početka zadao svoj tempo, ograničio rivala na devet poena u prvoj četvrtini, odnosno 24 poena u toku prvih 20 minuta. U nastavku je omogućio domaćinu da sa minus 15 priđe i na svega tri poena zaostatka, ali je u poslednjem kvartalu sve došlo na svoje mesto i tim Ergina Atamana je upisao očekivanu pobedu.

Efes ostaje na prvom mestu u turskom šampionatu bez ijednog poraza, a prvi pratioci su Pinar Karšijaka i Fenerbahče koji imaju skor od 12 pobeda i tri poraza. Daleko iza je Turk Teleom sa 9-6, a onda sledi serija timova koji imaju sedam pobeda, među kojima je i Gacijantep.

Video: Ataman pojasnio pojmove pravog i lažnog NBA ugovora: Bićemo srećni ako Vasa ode da bi bio glavni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    5. januar 2021 | 19:31

    Tesko dati ovim sabanima 27 komada! Videcemo te protiv javih ekipa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA