Ima antitela, ali ipak pauzira: Durant ide u sedmodnevni karantin, vraća se za meč protiv Jokića

Bruklin će morati da se snađe bez svog najboljeg igrača

  • 0
Golden Stejt - Bruklin Nets Foto: AP/Tanjug

Iako ima antitela, moraće na kraću pauzu. Košarkaš Bruklina, Kevin Durant bio je nedavno u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom, pa su čelnici lige odlučili da udalje od terena na sedam dana.

To je sve u skladu sa NBA kovid protokolom, koji nalaže da igrači posle riskantnog kontakta moraju u karantin, a da se na teren mogu vratiti nakon dva negativna testa, koji se rade u tačno određenim vremenskim intervalima.

Durant je inače koronu preležao još u martu, a prema poslednjim testiranjima još ima antitela, iako je prošlo više od devet meseci od infekcije. Bilo kako bilo, to znači da će najbolji igrač Netsa propustiti čak četiri utakmice svog tima.

Njega nije noćas bilo na terenu u ubedljivoj pobedi Bruklina nad Jutom (130:96), a neće igrati ni na susretima sa Filadelfijom, Memfisom i Oklahomom. Tek ga možemo očekivati na meču protiv Jokićevog Denvera, koji je na programu u noći između 12. i 13. januara.

Ove sezone prosečno beleži 28,2 poena po meču uz sedam skokova i 4,8 asistencija. Trenutno je peti najefikasniji igrač u NBA ligi.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA