≫ 

Dreksel nastavlja da se preporučuje Partizanu: Sjanih 28 poena i pobeda Mladosti protiv OKK Beograda

Zemunci vodili sa 19 poena razlike polovinom treće deonice, ali meč su rešili tek u završnici

  • 1
Trej Dreksel Foto: Arena Sport / Printscreen

Kakvu sezonu igra Trej Dreksel! Košarkaš koji ove sezone prosečno beleži 22,3 poena po utakmici u Košarkaškoj ligi Srbije ponovo je napravio šou u Naselju „Braće Jerković“. Amerikanac je vodio svoj tim do pobede u gradskom derbiju protiv OKK Beograda u odloženom meču 12. kola domaćeg šampionata, ubacio čak 28 poena i tako potvrdio svoju kandidaturu za mesto u prvom timu Partizana, čiji je Mladost razvojni tim – 80:87 (35:39).

Pohvale, ipak, treba uputiti i borbenom domaćinu. Držali su se momci Baneta Ratkovice koliko su mogli, naglo su pali u trećoj deonici, ali su opet pokazali želju da se vrate, pa su na dva minuta pred kraj prišli na samo posed zaostatka, iako su imali 19 poena minusa nekih deset minuta ranije. Međutim, ponovo je koncentracija pala u ključnim momentima, pa je tim Dragana Jakovljevića slavio četrnaestu pobedu iz 15 utakmica u domaćem šampionatu, čime je zadržao lidersku poziciju na tabeli ispred Vojvodine i Zlatibora.

Dreksel je uz 28 poena dodao pet skokova i šest asistencija. Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Kvamejn Mičel koji je završio sa 14 poena uz pet skokova i sedam asistencija, dok je Martins Igbanu danas postigao 12 poena i pritom upisao još osam uhvaćenih lopti. Dvocifren u ekipi Mladosti bio je i Stefan Gombol sa 11 poena.

Na drugoj strani, u ekipi OKK Beograda najistaknutiji je bio Nikola Dragović sa 24 poena uz tri skoka i šest asistencija, što je svakako vrhunska partija za ovog momka, a ljubitelje košarke treba da raduje nova sjajna partija Nikole Đurišića, koji tek za mesec dana puni 17 godina, a danas je postigao 18 poena uz jedan skok i četiri asistencije. Red dvocifrenih zatvara Marko Brekić, koji je svojim trojkama vratio Klonfere u život. On je danas postigao 15 poena.

Nakon ujednačene prve četvrtine, Mladost je dodala gas u drugoj deonici, kada se po prvi put ozbiljnije rezultatski i odlepila. Ipak, tim koji sa klupe predvodi Bane Ratkovica vratio se u život i na poluvreme je otišao sa zadovoljavajućim minusom od četiri poena.

Ali kao da je neko pritisnuo dugme i isključio domaće u nastavku. Napad je potpuno stao, Mladost je krenula da ređa poena preko Mičela i Dreksela i razlika je u jednom trenutku dostigla maksimalnih 19 poena. To kao da je trglo domaće, zaigrali su kreativnije u napadu, prišli nadomak jednocifrenog zaostatka, a onda je pomenuti Mičel postigao trojku preko Vladana Musića sa gotovo deset metara u poslednjoj sekundi treće četvrtine.

Martins Igbanu Foto: Arena Sport / Printscreen

Pa čak ni to nije demotivisalo domaćina, koji je u poslednju četvrtinu ušao sa željom da pokaže da je razlika prevelika. Isprva ih nije hteo šut sa distance, ali je vremenom ruku namestio Marko Brekić. Jedna, pa druga trojka i Mladost je morala da strepi za pobedu. Dragan Jakovljević je u pravom trenutku pozvao tajmaut, iscrtao nekoliko akcija za svoj tim, koji je ujedno stegao odbranu i nije dopustio Klonferima da postignu nijedan poen do samog kraja.

OKK Beograd nema za čim da žali, mada će morati da zaigra bolje u narednim utakmicama. Ovo im je bio šesti poraz u poslednjih sedam odmeravanja, pa je meč sa Pirotom za vikend od velike važnosti. Klonferi trenutno imaju skor od pet trijumfa i deset poraza u Košarkaškoj ligi Srbije.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – ODLOŽENI MEČ 12. KOLA

OKK Beograd – Mladost Zemun 80:87

/Dragović 24 – Dreksel 28/

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA