≫ 

Spektakl! Jokić pogodio za produžetak, Dončić izjednačio njegovih 38 poena i vodio Dalas do pobede

Kakva utakmica u srcu Kolorada

  • 7
Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

Nije bilo dovoljno 48 minuta kako bi se veliki okršaj između Nikole Jokića i Luke Dončića na početku nove NBA sezone stavio „u knjige“. Jurili su se srpski i slovenački košarkaš poenterski kroz čitavu utakmicu, delovalo je kao da nisu želeli da stanu u toj nameri, odveli nas u dodatnih pet minuta košarke, a ujedno završili na identičnih 38 poena! Džoker je ubacio veoma važan koš za produžetak uz zvuk sirene, ali je na kraju Luka bio taj koji je parket napustio uzdignutih ruku, pošto su Maveriksi slavili u produžetku – 117:124!

I Jokić i Dončić su na ovom susretu došli do dabl-dabl učinka, a Slovenac je bio na pragu da u tri kolone upiše dvocifrene brojke. Uz 38 poena, koliko je postigao sa oko 60% iz igre, Luka je došao do čak 13 asistencija i devet skokova. Sa druge strane, ovo nije bilo Džokerovo „asistensko“ veče, mada je takođe upisao 38 poena uz 11 skokova, imao je „samo“ četiri podeljene lopte saigračima.

Sasvim dobar učinak imao je i naš Bobi Marjanović, koji je utakmicu završio sa 12 poena uz tri skoka i bilo je pravo uživanje gledati srpski dvoboj u srcu reketa na najjačoj košarkaškoj sceni na svetu.

Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

Činilo se da će ovo biti veče u kojem će Denver konačno pokazati zbog čega je svrstan među glavne favorite za plasman u plej-of. Nagetsi su od samog starta krenuli u jakom ritmu, što gostima nikako nije odgovaralo i kroz veći deo prve četvrtine su imali prednost. Ona je početkom druge deonice na kratko postala i dvocifrena, ali je Dončić tada rešio da „upali motore“, pa nije dopustio Jokiću i drugovima da tako lako dođu do trijumfa u velikom okršaju.

Nagetsi su imali devet poena prednosti na pauzi, ali su za razliku od nekih prethodnih utakmica odigrali prilično slabu treću četvrtinu. Inicijativa je prešla u ruke gostiju, Slovenac je nastavio da obasipa koš i dok smo udarili dlanom o dlan, ponovo smo imali aktivan rezultat i sa samo dva poena razlike u korist domaćih se ušlo u poslednjih 12 minuta košarke.

A tamo – potpuno ludilo! Rezultatska klackalica je bila na snazi kroz čitavu poslednju deonicu. Niko nije uspevao da se odlepi na više od četiri poena razlike. Jokić je na početku poslednjeg minuta sa linije za slobodna bacanja doneo minimalnu prednost Denveru, ali je onda usledio hladan tuš. Maksi Kleber je na tri sekunde pred kraj pogodio trojku i činilo se da Džoker ima veoma malu šansu da odvede meč bar u produžetak.

Ali i toliko vremena je bilo dovoljno. Srpski košarkaš je potegao sa poludistance, lopta je prošla kao kap kroz koš i Džoker je rekao da hoće da igra još. Ušli smo u dodatnih pet minuta...

Tamo kao da je neko izgasio ekipu Denver Nagetsa. Nije to bilo ni približno onome što smo videli kroz veći deo meča, domaći su dali samo osam poena za ovaj period igre, a koncentracija u odbrani je bila na jako niskom nivou. Iako su imali priključak sve do poslednjeg minuta, nakon što je trojku pogodio Jokić i smanjio na tri razlike, vrlo brzo je usledio odgovor sa druge strane u vidu pet vezanih poena Luke Dončića, koji je ujedno stavio kraj na ovaj spektakl sa linije za slobodna bacanja.

NBA REZULTATI

Bruklin – Filadelfija 122:109

Memfis – Klivlend 90:94

Denver – Dalas 117:124 (posle produžetka)

Los Anđeles Lejkers – San Antonio 109:118

Portland – Minesota 135:117

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokić se prošetao pored Hauarda: Solidno izdanje srpskog košarkaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA