"Očekujem razne trikove": Filipovski poziva na oprez pred sutrašnji duel sa Borcem u Čačku

"Verujem da bi bio spektakl u dvorani kraj Morave da je moguće da publika bude prisutna", kaže trener domaćih, Marko Marinović

  • 4
Sašo Filipovski Foto: MN Press

Svi se dobro sećamo prvog kola ABA lige. Čačanski Borac zaigrao je prvi meč u prvom rangu takmičenja, protivnik je bio beogradski Partizan, a ishod je bila pobeda ekipe Marka Marinovića (78:87). Stoga, crno-beli ovoga puta ne žele ništa da prepuste slučaju.

Oni će sutra gostovati Borcu od 17 časova u okviru 14. kola ABA lige, čime će započeti drugu polovinu ligaškog dela šampionata. Zbog nešto lošijih igara u uvodnih 13 kola, Partizanu će sada svaka utakmica biti od izuzetnog značaja.

- Zato što ih poštujemo, kao i svakog protivnika, sa visokom koncentracijom i velikim oprezom se spremamo za sutrašnju utakmicu. Znamo da nisu odigrali poslednje kolo tako da će imati vremena da nešto spreme. Imaju neugodnu ekipu, pokretljive centre koji mogu da pogode za tri poena. Znaju da igraju brzo, da preuzimaju, znaju i da stanu u zonu, tako da očekujem razne trikove – rekao je Filipovski za klupski sajt.

Dodao je da njegovi košarkaši moraju da igraju sa punim respektom prema protivniku, kako se ne bi ponovila situacija iz prvog dela sezone.

- Što se nas tiče, važno je da smo u fundamentima napada i odbrane na visokom nivou, da imamo visoku energiju i što je najvažnije da odigramo utakmicu maksimalno sa respektom za sebe i za protivnika – izjavio je trener Partizana.

Da će biti teško podvlači i Ognjen Jaramaz, koji je bio predvodnik Partizana na utakmici protiv Splita prethodnog vikenda, u kojoj su crno-beli slavili prilično lagodnu pobedu.

- Ekipa Borca nam je u prvom kolu nanela poraz na našem terenu, što već dovoljno govori o kakvom se timu radi i koliko oni mogu da budu nezgodni. Nama je svaka utakmica u ABA ligi veoma važna, da ne kažem odlučujuća, i tako im moramo pristupati. Pripemali smo se ovih nekoliko dana za igru Borca, treniraćemo u njihovoj hali gde nas sigurno očekuje težak meč. Ipak, ubeđen sam da ćemo sutra odigrati dobru utakmicu – ističe Jaramaz.

Marko Marinović Foto: MN Press

Sa druge strane, trener Borca, Marko Marinović, ističe žal što na sutrašnjem meču neće biti dozvoljena publika zbog i dalje aktuelne situacije sa koronavirusom, jer smatra da bi u suprotnom to bio pravi spektakl.

- Partizan je odlična ekipa, o tome ne treba puno govoriti. Doduše, nema rezultate ove sezone koji su primereni za ekipu takvog renomea, ali svakako da predstavlja ozbiljnog protivnika. Verujem da bi bio spektakl u dvorani kraj Morave da je moguće da publika bude prisutna – rekao je Marinović.

Čačani su u dosadašnjem delu sezone upisali tri pobede uz osam poraza, dok Partizan ima skor od sedam trijumfa i šest izgubljenih utakmica.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    8. januar 2021 | 15:03

    ???..200 komentara na zvezdinim vestima sa fenerom!???? Ovde ni jedan????? Glodarijoooo jel prpa od borca iz cacka !???..hahahaha..

  • Lazar

    9. januar 2021 | 12:41

    Još samo Bircevic i top 8 ABA lige je vaše 😂😂😂

  • Blok 2

    8. januar 2021 | 15:44

    Cokalija ODLAZI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA