≫ 

Partizanova agonija se nastavlja, novi poraz od Borca, plej-of je sada "nemoguća misija"

Crno-beli izgubili 7. put u regionalnoj ligi, ostali i bez Jaramaza koji se, kako stvari stoje, teže povredio

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

Košarkaši Partizana poraženi su od Borca rezultatom 75:71 u 14. kolu ABA lige i time se dodatno udaljili od plej-of zone regionalnog takmičenja. Bio je ovo drugi poraz crno-belih od Čačana ove sezone koji su vezali treći trijumf (jedan je bio 20:0 protiv Primorske).

Crno-beli, osim zbog poraza, sada brinu i zbog povrede Ognjena Jaramaza koji je u borbi za loptu, početkom poslednje deonice, nezgodno stao i uz bolnu grimasu završio na parketu. Tek je uz pomoć saigrača uspeo da se pridigne i izađe sa terena pošto mu je, kako stvari stoje, stradalo koleno.

Podsetimo da se Jaramaz tek nedavno vratio u tim nakon pauze usled loma prsta desne ruke.

Borac - Partizan 75:71 (19:15, 19:18, 22:17, 15:21)

BORAC ČAČAK: Tornton, Smit 2, Đoković 12, Miletić 9, Gavrilović 6, Kočović 17, Nerandžić, Karapandžić, Novaković 6, Džouns 5, Todorović 14, Čarapić

PARTIZAN: Mika 7, Miler Mekintajer 9, Zagorac 5, Pejdž 11, Dangubić 13, Jaramaz 6, Veličković, Perkins, Janković 6, Tomas 10, Trifunović, Mozli 4

Čačani zaslužuju sve pohvale za prikazano protiv favorita, posrnulog Partizana, koji je bio u rezultatskm deficitu od samog početka do kraja utakmice kojoj je prisustvovao i legendarni, trenutno nezaposleni Željko Obradović.

Čačani su od starta rešetali koš Partizana trojkama, deset su ih ubacili već negde do početka treće deonice, a crno-beli su dugo tražili napadački ritam i pravu petorku koja bi odgovorila na precizne hice rivala.

Ekipa Marka Marinovića imala je u nekoliko navrata dvocifrenu prednost, u drugoj deonici 12 razlike, na kraju trećeg perioda deset, kada je bilo 60:50, ali su gosti serijom 10:0 anulirali zaostatak i, činilo se, jurnuli ka proekretu.

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

Ipak, Čačani su uvek imali pravi odgovor na nalet Beograšana, a čovek odluke na kraju je bio sjajni Kočović, koji je u 17 poena, ugradio i ključni šut za nedostižnih "+4" 38 sekundi pre kraja. Bio ej to izuzetno težak izbačaj, preko ruke, takozvana "duga dvojka", posle kojeg je lopta pogodila dno mrežice i presudila lošem Partizanu.

Valja reći da je nekoliko sekundi pre tog momenta, pri rezultatu 71:69, Partizan pacerski izgubio loptu u povoju akcije, Dangubiću je ona ispala iz ruku iako nikoga od igrača Borca nije bilo oko njega, a onda je kazna stigla iz ruke Kočovića.

Todorović je sa 14 poena konstantno mučio odbranu gostiju, uz njega i Kočovića, i sjajni Đoković, koji je meč završio sa 12 poena.

Čačani su psotigli 11 trojki iz 29 pokušaja, dok su crno-beli, posle očajnog prvog poluvremena, u drugom popravili utisak, ali nedovoljno za konačni preokret i pobedu. Beograđani su pogodili tek 7 trojki iz 25 šuteva.

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

Filipovski je u poslednjih pet minuta igrao sa gotovo kompletnom američkom postavom na terenu, Miler-Mekintajer, Pejdž, Tomas i Mozli, uz Dangubića su pokušali da donesu preorket, ali su Čačani odbili sve pokušaje crno-belih i drugi put ove sezone očitali lekciju favorizovanom i skupocenom rivalu.

TOK MEČA

4/4

40. minut - Neverovatna greška igrača PArtizana u dodavanju, Dangubiću je ispala lopta i otišla u aut, a Kočović pogodio težak šut, za vođstvo domaćeg tima 73:69 na 40 sekudni pre kraja.

38. minut - Ipak je dvojku malopre pogodio Miler-Mekintajer, pa je Borac u vođstvu poen razlike. Dižu Čačani razliku sad na 70:66 posle poena Kočovića, uz dodatno bacanje. Pejdž je siguran, pogodio je otvorenu trojku, za nastavak drame...

37. minut - U petorci gostiju četvorica Amerikanaca koji su preuzeli odgovornost, Dangubić je peti čaln postave koja je na terenu. Nerešeno je u Čačaku - 64:64. Čačani nisu iskoristili kontru, kaznio je to Miler-Mekintajer trojkom, ali je uzvratio istom merom Kočović, za novi egal, 67:67. Sjajan meč sa tribina inače prati i legendarni Željko Obradović.

36. minut - U velikom naletu su Beograđani, u seriji 8:0, za prilazak na 60:58. Sada Čačani nemaju rešenje da poentiraju. Nastavlja se serija Beograšana, pogodio je Tomas za 60:60. Kočović je na drugoj strani iskoristio oba penala, prekinuo napadački post Čačana.

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

33. minut - Borac je i dalje bez poena u poslednjoj četvrtini, gosti prave seriju 4:0 pošto je Jaramaz poentirao nakon prodora (60:54). Potom je promašio slobodno bacanje, ipak stigao do lopte prvi, ali se i povredio, i to teže kako izgleda na prvi pogled. Ostao je da leži na parketu, sa bolnom grimasom, i tek je uz pomoć saigrača napustio teren.

32. minut - Skoro dva minuta bez koša na obe strane u poseldnjoj četvrtini. Janković je izborio faul pri pokušaju da dođe do poena, imaće dva bacanja. Jedva je dobacio prvo, promašio je i drugo... Dangubić je poentirao u kontri, lepos e snašao, Partizan mora da juri, da igra agresivnije i da bude precizniji ako želi da preokrene situaciju.

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

3/4 - 60:50

30. minut - Prve poene iz igre, u samoj završnici treće deonice, pogodio je Jaramaz, tek četiri njegova poena. Tomas pravi faul na 57:50 za Čačane, Džons koristi jedno bacanje, a onda, pošto je Tomas kiksnuo na ziceru, Borčev Amerikanac pogodio je i polaganjem za 60:50 pred poslednjih deset minuta.

27. minut - Ne da Borac vođstvo, ide na osam razlike, pošto je Mika faulirao Todorovoića, a ovaj iskoristio sva tri penala (51:43). Dangubić je potom ubacio za dva, prethodno je i promašio otvoren šut. Ali Čačani su sjajni večeras u šutu za tri, pogodili su i deseti put van luka za tri poena, opet Todorović. Uzvratio je Dangubić isto merom, trenutno najprecizniji igrač Partizana. Borac vodi 56:48.

22. minut - Todorović je odbio nalet Partizana, još jednom trojkom za Borac, osmom za domaći tim, posle koje je stigla i deveta, preko Đokovića. Nekoliko neiskorišćenih napada Partizana, samo je Mika ubacio, otud i dalje vošstvo na strani Borca - 48:43.

21. minut - Trojka Milera-Mekintajera, pa trojka Pejdža, između toga Đoković je uspeo da dođe do novih poena. Borac vodi 40:39. Miletić je na drugoj strani poentirao posle ofanzivnog skoka, ali odmah i Mika pod košem Čačana. Vrlo dinamičan početak drugog poluvremena.

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

2/4 - 38:33

20. minut - Serija Partizana 8:0, trojke Dangubića i Mike, potom poeni u kontri Jankovića, ali Čačani uzvraćaju onako kako to rade čitav meč - trojkom! Novaković je odbio nalet gostiju, za konačnih 38:33 za prvih 20 minuta.

18. minut - Mika je u igri, pokušava Filipovski da pronađe pravu petorku, ali teško i dalje gosti pronalaze pravi napadački ritam. Dangubić je pogodio trojku, smanjio na 35:28 minut i po pre kraja poluvremena.

16. minut - Šesta trojka za Čačane, pogodio je i Kočović, "poništio" 2+1 poene Tomasa. Borac održava lepu prednost, sada je 33:23. Uzvratili su gosti posle kombinacije Jaramaza i Jankovića, koji je poentirao, ali i promašio dodatno bacanje.

13. minut - Greška u dodavanju Beograđana, Džons je kaznio u kontri laganim polaganjem, za 29:17. Partizan ne može ništa da pogodi, tek 4/14 za dva poena, 1/5 za tri. Ušao je nekako pokušaj Dangubića.

11. minut - Smit je otvorio drugu deonicu atraktivnim jednoručnim zakucavanjem, Jaramaz je upisao izgubljenu loptu, Tomas je potom promašio... Kažnjava to novom trojkom Novaković, za maksimalnih 24:15 u korist Čačana. Ispravio se Tomas u narednoj akciji, ali je Novaković uvek za poen bolji - pogodio je drugu vezanu trojku. Borac ima najveću prednost do sada, 27:17, pa Filipovski zove tajm-aut.

KK Borac - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Borac/Duško Radišić

1/4 - 19:15

10. minut - Dve vezane trojke su ubacili Čačani, obe preko Gavrilovića, za vođstvo Borca 19:14. Prethodno je Jaramaz dva puta bio polovično precizan sa linije penala.

8. minut - Teško Partizan dolazi do poena, tek jedan šut za dva su ubacili gosti, ukupno 1/5 u tom segmentu. Tomas i Zagorac su krierali mini-seriju 3:0 za prilazak na 13:10.

6. minut - Pejdž je pogodio za tri, pokrenuo goste, ali Čačani su i dalje izuzetno stabilni u oba pravca. Đoković kažnjava goste solo akcijom, potom i Miletić jednim ubačenim penalom. Vodi Borac 13:5.

4. minut - Morao je Filipovski da zove na prvi tajm-aut njegove igrače, jer su totalno inferiorni u povoju utakmice, gube 10:2 i nemaju rešenja u napadu. Đoković je kaznio smušene goste trojkom, drugom za Čačane.

2. minut - Bolji početak Čačana, vode 5:2, uz trojku Miletića koji deluje vrlo raspoloženo. Jedine poene za goste ubacio je Janković.

ABA liga, 14. kolo

Borac - Partizan 17:00

Split - Budućnost 19:00

Nedelja

Mega - Igokea 12:00

Mornar - Zadar (odloženo)

Krka - Cedevita Olimpija (odloženo)

Crvena zvezda - Cibona (odloženo)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    9. januar 2021 | 19:11

    Ne mozes da sejes mrznju i zlo ,a ocekujes da ti se dobro vrati.Navijate za Turke,za Grke samo protiv Zvezde a hocete da vam bude dobro .

  • SrbskiBek

    9. januar 2021 | 19:01

    Eto glodari !! 240 komentara ste imali posle fenerbahcea !!. Jedan borac iz cacka vas pregazi kao plitak potok !! ... gde ste komentatori !??? Nigde ni jednog..svi u rupicama !??? ZIVOT CRNO BELIH CESTO NIJE LAK !! BRAVO CACANI !!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. januar 2021 | 19:07

    Што Чачанима леже Хрватски клубови. Па скоро демолирали и Сплит

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA