≫ 

Jokić sa "pola gasa" umalo do novog "tripl-dabla": Denver pobedio sedmoricu rezervista Filadelfije

Zbog korona virusa, trener Seventisiksersa Dok Rivers nije mogao da računa na gotovo kompletnu postavu

  • 0
NBA Denver - Filadelfija Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera imali su najlakši zadatak ove sezone i odradili su ga sa mnogo rutine - pobedili su desetkovani tim Filadelfije rezultatom 115:103, upisali tako tek treću pobedu ove sezone iz osam utakmica.

Bilo je pitanje da li će se ovaj meč uopšte igrati zbog slučaja korona virusa u taboru domaćeg tima, zbog čega je Dok Rivers imao na raspolaganju samo sedmoricu igrača!

Izostale su udarne snage Simons, Embid, Set Kari, Heris, Korkmaz, Milton, Tibule, Ferguson, Skot, Poirie, pa su tako, nažalost, ljubitelji košarke ostali uskraćeni za duel dva najbolja centra lige Jokića i Embida. 

NBA Denver - Filadelfija Foto: Tanjug/AP

Ovako, srpski košarkaš je sa "pola gasa" vodio tim do trijumfa, za 29 minuta stigao je da upiše skoro "tripl-dabl", za koji mu je nedostajao tek jedan skok. Nikola je ubacio 15 poena, podelio 12 asistencija i imao 9 uhvaćenih lopti.

Naravno, bila je ovo prilika za trenera Nagetsa Majka Melouna da razigra sve raspoložive snage, pa su tako svi igrači dobili minutažu. Trojka Bol, Čančar i Hauard uz sebe je imala praznu kolonu "poeni", dok su ostali manje ili više iskoristili šansu.

Geri Heris je bio najefikasniji sa 21 poenom, Marej je dodao 14, toliko je ubacio i Barton, dok su Grin i Moris dodali po 12.

Kod Filadelfije daleko najefikasniji bio je debitant Tajriz Meksi sa 39 poena, doduše i ispalio je najviše šuteva i igre, čak 33, dok su se po efikasnosti iza njega poređali Džoe sa 13 poena, Matijas sa 12, Grin, Hauard i Bredli sa po 11 poena, te Rid sa 6 - to su bili svi igrači na koje je mogao da računa Rivers.

Retko koji od pomenutih, osim Dvajta Hauarda, je igrao od starta sezone, pa je jasno sa kakvim se poteškoćama susreo Dok Rivers uoči meča koji je unapred bio izgubljen za Filu zbog situacije sa korona virusom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA