≫ 

"Mali Kardašijan" ušao u istoriju NBA lige, najmlađi je ikad sa "tripl-dabl" učinkom

Lamelo Bol (19) blistao na meču sa Atlantom

  • 2
lamelo bol Foto: Tanjug/Ap

Američki mediji bruje o velikom ostvarenju Lamela Bola (19), "rukija" Šarlota, koji je postao najmlađi igrač u istoriji NBA lige sa "trostruko-dvostrukim" učinkom na jednoj utakmici.

Desilo se to u noći subote na nedelju, Bol je protiv Atlante upisao 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija, te tako potvrdio veliki potencijal, često i nepravedno osporavan zbog prenaglašenog prisustva u medijima za koji je, mnogi znaju, najodgovorniji njegov otac Lavar Bol.

Porodica Bol, koje je trener Golden Stejta Stiv Ker svojevremeno nazvao "košarkaški Kardašijani" po ugledu na rijaliti familiju koja "drma" Amerikom, iznedrila je dvojicu NBA igrača, pomenutog Lamela, najstarijeg Lonza (23) koji igra za Nju Orleans, kao i Lianđela (22), koji je trenutno bez angažmana.

Njihov otac Lavar ih je maksimalno "gurao" kroz medije, često pravio cirkus i nervirao košarkašku javnost svojim izjavama, ali je uspeo u nameri da od svojih sinova napravi dobre košarkaše, zapravo su i sami, svojim radom i talentom, dostigli visoke domete.

Lamelo je protiv Atlante bio sjajan, za 31 minut "sa klupe" je imao šut iz igre 9/13, 3/5 za tri, igrao je kao da mu je ovo druga ili treća sezona u najjačoj ligi, a ne tek sedma utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA