≫ 

Pokuševski prvi put dvocifren i to protiv šampiona, Dončiću asistencija nedostajala za tripl-dabl

Odlična partija mladog srpskog košarkaša nije bila dovoljna za pobedu Oklahome

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Sjajno je krenuo mladi Aleksej Pokuševski, potom je imao mali peh u vidu potresa mozga na treningu, ali od kako se vratio na teren igra sve bolje i bolje. Potvrda toga je nova odlična partija u minuloj noći protiv Los Anđeles Lejkersa na domaćem terenu. Srpski igrač je po prvi put od početka sezone bio dvocifren, ali je njegova Oklahoma ipak lako položila oružuje pred Los Anđeles Lejkersima, koje je predvodio Lebron Džejms – 99:128.

Pokuševski je meč završio sa 10 poena na svom kontu, a dodao je četiri skoka, tri blokade i dve asistencije za nešto manje od 21 minuta igre. U njegovom timu najefikasniji bio je Šej Gildžes-Aleksander sa 17 poena, dok je u Lejkersima najbolji bio već pomenuti Džejms sa 26 poena uz šest uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Prethodno je najbolju partiju Pokuševski pružio protiv Njujork Niksa pre pet dana. Tada je ubacio sedam poena, a na to je dodao šest skokova i jednu blokadu. Noćas je šutirao 4/9 iz igre, a trojke je „gađao“ 2/4.

Što se same utakmice tiče, ona je prelomljena već tokom prvog poluvremena, kada su Lejkersi otišli na ogromnih „plus 24“. Oklahoma se samo na kratko trgla pred veliki odmor, ali je odmah po povratku ponovo potonula i dopustila Jezerašima da odnesu vrlo laku pobedu. Zapravo, Lejkersi nisu rezultatski izgubili nijednu četvrtinu na noćašnjoj utakmici.

Sa odličnim partijama nastavio je Luka Dončić, kojem je samo jedna asistencija nedostajala da kompletira tripl-dabl učinak. Slovenac je u pobedi Dalasa nad Šarlotom u gostima postigao 34 poena, a uz to je imao 13 skokova i devet asistencija za oko 35 minuta igre. Dodao je i četiri blokade, čime je postao prvi igrač od Lebrona Džejmsa koji je uspeo da ponovi tako nešto.

Ovo je bio četvrti uzastopni trijumf Maveriksa u ligi (93:104), a on ih je samim tim „bacio“ na šesto mesto Zapadne konferencije uz utakmicu manje u odnosu na Portland, Jutu i Finiks, odnosno dve utakmice manje u odnosu na Los Anđeles Kliperse. Uz dve pobede u ta dva duela, Dalas bi mogao da izbije i na drugo mesto.

Večeras nije bilo većih iznenađenja u rezultatskom smislu, pa su tako pobedu odneo i Milvoki protiv Detroita, uz odličnu partiju Janisa Adetokunba koji je upisao tripl-dabl (22 poena, 10 skokova, 10 asistencija), Bruklin je uz raspoloženog Kevina Duranta lako slavio protiv Njujork Niksa, Memfis je pobedio Minesotu na gostujućem terenu, a slavio je i Portland u Sakramentu protiv Kingsa. Los Anđeles Klipersi su za sam kraj savladali Nju Orleans Pelikanse uz 28 poena Kavaja Lenarda i 27 poena Pola Džordža.

Noćas su dve utakmice odložene zbog koronavirusa. Na teren nisu istrčale ekipe Vašingtona i Jute, odnosno Finiksa i Atlante. Novi termini odigravanja ova dva susreta biće naknadno određeni.

NBA REZULTATI

Šarlot – Dalas 93:104

Detroit – Milvoki 101:110

Njujork – Bruklin 109:116

Minesota – Memfis 107:118

Oklahoma – Los Anđeles Lejkers 99:128

Los Anđeles Klipers – Nju Orleans 111:106

Sakramento – Portland 126:132

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Borac Čačak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA