≫ 

Zvuči neverovatno, ali tako je: Pokuševski protiv Lebrona stao uz rame Brajantu i Mekgrejdiju

Srpski košarkaš među najmlađima u istoriji najjače lige sa dve blokade i dve trojke na jednoj utakmici

  • 1
aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski napreduje svakog dana u svakom pogledu, a meč karijere u svojoj mladoj NBA karijeri odigrao je protiv šampiona Los Anđeles Lejkersa ,gde je na delu mogao da vidi velike zvezde iz protivničkog tabora, Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

"Poku" je odigrao hrabro, punio kolone, na kraju meč završio sa 10 poena (2/4 za tri), 4 skoka, 2 asistencije i 3 blokade, a s obzirom na to da su mu tek 19 godina, ove brojke su i te kako obećavajuće za nastavak njegove odiseje među najboljim igračima na svetu.

Štaviše, Aleksej je sa ovom statistikom već ušao među probrana imena ove igre kada je reč o odnosu godina i određenog učinka na terenu. Predani statističari su konstatovali da je srpski košarkaš među najmlađima u istoriji sa dve trojke i dve blokade na utakmici.

Jedina dva igrača koja su u mlađem dobu uspela da dođu do ovakvog bilansa su velikani ovog sporta, Kobi Brajant i pre navršenih 19 godina, i Trejsi Mekgrejdi, koji je takođe uspeo da upiše 2+ trojke i 2+ blokade pre svoje 19. godine.

Pogledajte sve najbitnije poteze Pokuševskog na meču sa Lejkersima, bile su tu dve trojke, ali i dva atraktivna zakucavanja, kao i blokade koje polako postaju zaštitni znak srpskog tinejdžera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    14. januar 2021 | 12:47

    Biće odličan. Još malo da se uradi za steroidne amere i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA