Igokea dovela rekordera FIBA Lige šampiona i MVP-ja ovog takmičenja za prošli oktobar

Sjajno pojačanje stiže u Laktaše

  • 1
Stiven Grej Foto: Youtube / Printscreen

Igokea se ozbiljno pojačava za završnicu sezone. Klub iz Laktaša nalazi se izuzetno blizu prolaska u narednu fazu FIBA Lige šampiona, a u ABA ligi trenutno stoji na skoru 10-3 i ozbiljan je kandidat za ulazak u plej-of. Samim tim, ambicije rastu, pa su čelnici ove ekipe odlučili da potpišu Stivena Greja, koji dolazi iz Grčke.

On je prethodno nastupao za tamošnji Peristeri, a u svojoj matičnoj državi, SAD-u, studirao je na univerzitetu Gonzaga, odakle dolazi i naš Filip Petrušev, koji ove sezone pruža maestralne partije u regionalnom takmičenju.

Amerikanac nastupa na poziciji beka šutera, visok je 196 centimetara i rođen je 1989. godine. Ima veoma bogato iskustvo igranja u Evropi, pošto je pored Peristerija igrao i za Lavrio u Grčkoj, dok je u Francuskoj nastupao za Gravelan-Dankerk i Dižon.

Bio je najbolji strelac francuskog šampionata i nekoliko puta je bio biran u najbolji tim prvenstva Grčke. Ove sezone imao je odličan učinak u FIBA Ligi šampiona, pošto je postizao 21,4 poen u proseku po utakmici, a bio je proglašen i za MVP-ja za mesec oktobar. Protiv Ritasa je upisao 39 poena, uz indeks korisnosti od čak 47, što je rekord takmičenja.

Video: Jokić priredio pravi šou: Izveo tripl-dabl i zakucao Karija i Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA