≫ 

Jokić blistao, a Denver izgubio: Novih 35 poena srpskog košarkaša, asistencija falila za tripl-dabl

Džoker nastavlja sa sjajnim partijama u NBA ligi

  • 3

Šta god da rekli, bila bi samo fraza. Jednostavno, Nikola Jokić trenutno igra sezonu karijere u NBA ligi. Srpski košarkaš se u bukvalnom smislu te reči poigrava sa svakim rivalom, beleži neverovatne brojke i sada stvarno ne bi bilo čudno i nezasluženo ukoliko bi poneo titulu najkorisnijeg igrača lige. Jedini je problem što u Denveru nema koga drugog da ga podrži. Njegovi Nagetsi su opet „zapeli“, iako su imali prednost na poluvremenu – 105:109 (58:53).

Večeras je Jokić završio sa neverovatnih 35 poena na svom kontu, a dodao je još 14 uhvaćenih lopti i devet asistencija. Dakle, samo jedna je nedostajala kako bi se kompletirao tripl-dabl. Ruku na srce, noćas se probudio i Džamal Marej posle toliko vremena, pošto je dodao 30 poena uz pet skokova i pet asistencija, ali to malo vredi kada pogledamo da su apsolutno svi ostali bili jednocifreni.

Na drugoj strani, Džordan Klarkson je izbio u prvi plan ubacivši 23 poena, Donovan Mičel je bio standardno dobar sa 18 poena uz sedam asistencija, Bojan Bogdanović je upisao samo jedan poen manje, a odličan je bio i Rudi Gober sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 13 skokova. I možda se baš po statistici i vidi glavna razlika između Nagetsa i Džezera, pošto su pored pomenutih košarkaša u Juti dvocifreni bili Majk Konli sa 14 poena i osam asistencija, te Džordž Nijang sa 11 poena. Timska igra nadmašila je individualni učinak na ovom meču.

Juta je nešto bolje otvorila sam meč, pa je nakon uvodnih nekoliko minuta došla i do dvocifrene prednosti. Na svu sreću, Denver se brzo „probudio“ i preko Jokića i Mareja je taj rezultatski deficit istopljen već do kraja uvodnih 12 minuta. No, početak druge četvrtine doneo je novi zimski san Nagetsa, srećom ponovo jako kratak, pošto su momci iz Kolorada do poluvremena čak uspeli da dođu i do blage prednosti.

Treća četvrtina bila je preslikana u ogledalu u odnosu na prve dve. Ovoga puta je Denver bio taj koji je uspeo bolje da otvori kvartal, ali je Juta potom upalila motore i preuzela stvar u svoje ruke. Ipak, nedovoljno da u potpunosti bude sigurna u svoju pobedu pred završnih 12 minuta. Jesu Džezeri tamo vodili, ali je Denver ipak uspeo da uvede meč u dramatične tokove.

Džamal Marej

Foto: Tanjug / AP

Geri Haris je na oko 80 sekundi do kraja pogodio izuzetno važnu trojku za Nagetse i približio ih na samo poen zaostatka. Međutim, Donovan Mičel je u narednom napadu postigao tešku dvojku iz okreta i tako dao malo više prostora Juti. Jokića nije išlo u tom poslednjem minutu, prvo je promašio za tri poena, a onda je promašio iz odbojke i činilo se da sve klizi u provaliju.

Tako je i bilo, O’Nil je nakon svega postigao dva slobodna bacanja na 23 sekunde pred kraj i odveo Džezere na pet poena prednosti. Stoga je bila mala vajda od trojke Džamala Mareja u poslednjem napadu Nagetsa, Juta je uspela da na kraju stavi tačku efektnim poenima Rudija Gobera.

Denver je tako ponovo propustio priliku da ove sezone uđe u pozitivan skor, pošto sada ima 6-7. Sa druge strane, Juta je našla pravi recept i ovo joj je bila peta uzastopna pobeda, pa sada ima 9-4 i nalazi se na izuzetno visokom trećem mestu u Zapadnoj Konferenciji iza rivala iz Los Anđelesa.

Što se tiče ostalih duela, Nemanja Bjelica nije bio u timu Sakramento Kingsa u porazu od Nju Orleans Pelikansa (123:128). Zajon Vilijamson je sa svojim 31 poenom uspeo da poništi sjajno veče Dearona Foksa, koji je izbrojao do 43 poena na svom kontu. U preostalom meču, Klipersi su prosto rečeno uništili Indijanu, pošto je na semaforu na kraju bilo čak +33 za domaće – 129:96.

Mečevi između Vašingtona i Klivlenda, odnosno Oklahome i Filadelfije odloženi su zbog koronavirusa.

NBA REZULTATI

 

Boston – Njujork 75:105

Vašington – Klivlend odloženo

Dalas – Čikago 101:117

Oklahoma – Filadelfija odloženo

Denver – Juta 105:109

Sakramento – Nju Orelans 123:128

Los Anđeles – Indijana 129:96

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чичарито

    18. januar 2021 | 08:54

    Па не би ни Леброн био тата да нема добру екипу, погледај мало учинак осталих у Денверу, сем Јокића и Мареја остали као да нису играли, већи би допринос дали ја и ти

  • LBJ kralj!

    18. januar 2021 | 08:04

    Tako je to kada igrac juri svoju statistiku. Nikad nece uzeti prsten. Le Bron tata za sve ove wanna be kosarkase!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA