≫ 

Jokić "gazi" sve pred sobom, dao 27 poena za tri četvrtine, i Pokuševski se divio moćnom Nikoli

Centar Nagetsa predvodio tim do trijumfa sa 27 poena, 12 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani srpski tinejdžer nije imao najbolje šutersko izdanje

  • 10
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Nikola Jokić je nezaustavljiv, hara NBA terenima, igra moguće i sezonu karijere, a dominaciju je potvrdio i u meču protiv Oklahome u lakoj pobedi "Grumenja" rezultatom 119:101. Bila je to sedma za ekipu Majka Melouna, sad je u egalu sa odnosom pobeda i poraza, tik ispod zone doigravanja gde joj je po kvalitetu i mesto.

Jokić je ovog puta meč završio sa 27 poena, (0/4 za tri), 12 skokova i 6 asistencija, i to sve za prve tri četvrtine (ukupno je igrao 28 minuta), pošto nije bilo potrebe da ulazi u poslednjoj, koja je počela sa prednošću domaćeg tima od 23 razlike.

Otud je bilo je mnogo egzibicije u poslednjih 12 minuta, imali su taj luksuz igrači domaćeg tima, pa se opustio i "ruki" Fakundo Kampaco čiji je efektan pas kroz noge iza leđa za Bartona ostao kao svedočanstvo superiornosti Denvera nad rivalom.

Oklahoma nije imala šta da traži protiv ovako raspoloženog rivala, Jokić je obesmsilio svaku defanzivnu postavku gostiju, poigravao se sa čuvarima Tandera, u čijim je redovima ponovo zapaženu minutažu dobio srpski tinejdžer Aleksej Pokuševski.

Momak od svojih 213 cm imao je priliku da svedoči MVP partiji svog zemljaka, video je na delu kako to izgleda kada Nikola pokazuje klasu, imao je svakako i mnogo toga da nauči.

aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Nažalost, nije Pokuševski imao veče za pamćenje iako je na terenu proveo više nego u bilo kojoj prethodnoj utakmici od starta sezone, čak 24 minuta.

Ipak, šutirao je 0/7 iz igre, od toga 0/5 za tri, i definitivno mu je preciznost najveća boljka u "ruki" sezoni.

U statističke kolone uneo je 4 skoka, 2 asistencije, ukradenu loptu i blokadu.

Rezultati

Denver - Oklahoma 119:101

Juta - Nju Orleans 118:102

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    20. januar 2021 | 07:54

    To je zlato od coveka, majstor kosarke. Za sve one koji su ga osporavali, dokazao je ko je.TO JE NAS NIKOLA JOKIC ...voli te tvoj SOMBOR

  • Posmatrac

    20. januar 2021 | 09:44

    Kad bude tako igrao za reprezentaciju onda cu znati da je najbolji,do tada ce za mene biti samo prosek!

  • X

    20. januar 2021 | 10:14

    Јокић ако овако настави ако не се Мареј не пробуди узима Мвп награду,ако се Мареј пробуди а Вориорси оду у Плеј оф,Кари Мвп.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA