≫ 

Realov novi stresan poraz posle Zvezde, PAO "ubio" Himki, Nedović potvrdio sjajnu formu

Nemanja ubacio 21 poen, Jović 9 na drugoj strani, uz 8 asistencija, ruski tim poražen 12. put zaredom

  • 1
nemanja nedović Foto: MN Press

Već treći uzastopni poraz pretrpeli su košarkaši Real Madrida, poraženi su i u Tel-Avivu od Makabija pošto su im prethodno "uzeli meru" Armani i Crvena zvezda u Madridu. Ekipa Pabla Lasa, lišena pomoći nekoliko važnih igrača (Ljulj, Rudi, Rendolf) izgubila je meč u još jednoj neizvesnoj završnici, rezultatom 86:84.

Fantastičnu partiju pružio je Tajler Dorsi, bio je pokretačka snaga "Ponosa Izraela" sa 30 poena, uz šut za tri 4/5, što mu je, uz ostale sjajne statističke brojke, donelo indeks korisnosti 36.

Zahvaljujući Dorsiju Makabi je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist sredinom poslednje deonice, od tada je bio u konstantnom, ali minimalnom vođstvu, koje je uz dramu uspeo da odbrani i upiše novu pobedu, desetu ove sezone.

Kod Reala, Trej Tompkins je najviše pokazao sa 20 poena, iza njega i Tavares sa 15, te Abalde sa 13 poena i 7 asistencija.

Pobeda Zenita na Efesom ranije, te poraz Reala doveli su do rokade na tabeli, pa je sada ruski tim treći, a španski velikan četvrti na tabeli Evrolige.

Istovremeno, u Atini, desilo se ono što se i očekivalo: Panatinaikos je bez ikakvih problema savladao najslabiji tim lige Himki, lako, ubedljivo - 94:78.

Gosti su bili lišeni pomoći udarnih pesnica ekipe na čelu sa Švedom. Osim njega, nije bilo ni Time, Bukera, Jerebka, Monroa, pa je "Zelenima" bio olakšan posao do pobede. Istina, i Katašev tim je morao bez dvojice važnih igrača, Papapetrua i Papajanisa, pa su najveći teret u napadu podneli Nemanja Nedović i Konstantinos Mitoglu.

Grčki centar odigrao je partiju karijere, bukvalno je eksplodirao, meč je završio sa 29 poena i 12 skokova, ostavrio indeks 42!

Srpski košarkaš je bio na svom nivou, nije ga doduše služio put za tri (3/10), ali je udpeo da upiše 21 poen i "pogura" Panatinaikos do trijumfa.

U redovima poraženog tima Stefan Jović je bio jedan od boljih sa 9 poena i 8 asistencija. Džordan Miki je bio daleko najefikasniji sa 25 poena.

Himkiju je ovo bio 12. uzastopni poraz, i dalje je na samo dve pobede ove sezone.

Evroliga, 21. kolo

Zenit - Anadolu Efes 85:78

Panatinaikos - Himki 94:78

Makabi - Real Madrid 86:84

Armani - Bajern 75:51

Asvel - Valensija 90:77

Petak

CSKA - Fenerbahče 18:00

Crvena zvezda - Barselona 19:00

Žalgiris - Olimpijakos 19:00

Baskonija - Alba 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA