Radonjić je poslednji put sa Zvezdom pobedio Barsu, a večeras će na teren možda izaći i Lojd!

Klub sa Malog Kalemegdana na velikom ispitu protiv tima Šarunasa Jasikevičijusa u Evroligi

  • 6
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017

Foto: MN Press

Raspored je hteo tako da Crvena zvezda uđe u seriju utakmica protiv timova sa Pirinejskog poluostrva u Evroligi. Iako je prvobitno bilo planirano da se sastane sa Realom, pa Valensijom u Španiji, dve utakmice su zarotirane zbog snežne oluje Filomena. Crveno-beli su u ponedeljak na kraju uspeli da dođu do podviga i savladaju Kraljevski klub, a isto će priželjkivati večeras u Beogradu protiv Barselone.

I odmah u startu treba istaću pozitivnu tradiciju koju Zvezda ima u duelima sa španskim klubom. Naime, tim sa Malog Kalemegdana ima dve pobede protiv Katalonaca na poslednje četiri utakmice u Evroligi kod kuće. Jedna od njih došla je baš kada je na klupi bio Dejan Radonjić, 26. oktobra 2016. godine.

Tada je u timu Crvene zvezde dominirao Marko Gudurić koji je Kataloncima ubacio čak 21 poen uz četiri skoka i pet asistencija. Sjajan je bio i Marko Simonović sa 13 poena uz pet uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. U timu su se između ostalih našli i Čarls Dženkins, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nikola Rebić.

Dakle, bilo je tu košarkaša koji i dan-danas nose dres Crvene zvezde. A ono što bi moglo da obraduje navijače kluba iz Beograda jeste informacija da bi na terenu pored njih večeras mogao da se nađe i Džordan Lojd. Najbolji strelac crveno-belih iz prvog dela sezone čeka dozvolu doktora da se priključi ekipi. On je u poslednje vreme redovno trenirao, pa samo čeka odobrenje od strane lekarskog tima kako bi prvi put zaigrao pod palicom Dejana Radonjića.

Podsetimo, on je poslednji put zaigrao za Zvezdu sada već davnog 18. decembra, nakon čega je dobio pozitivan test na koronavirus. Dakle, prošlo je više od mesec dana od kako ga nismo videli na parketu. Ukoliko bude zaigrao, verovatno neće dobiti preterano veliku minutažu, jer je duga pauza sigurno ostavila traga na njegovoj formi.

Nikola Mirotić, Branko Lazić

Foto: Marko Jovanović

Sa druge strane, stižu ne baš dobre vesti po crveno-beli tabor iz Barselone. Naime, baš pred meč sa Zvezdom u ekipu su se vratili Nikola Mirotić i Brendon Dejvis koji su bili odsutni više od mesec dana zbog raznih povreda i problema. Crnogorski košarkaš nije igrao od duela sa Realom 27. decembra.

Sa druge strane, Dejvis nije zaigrao još od 16. decembra, pošto od tada muku muči sa povredom lista. Ranije ove sedmice je počeo sa treninzima, mogli bismo da ga vidimo na terenu, ali sigurno neće dobiti preterano veliku minutažu. Pored pomenutog dvojca, Blaugrana jedino ima problema sa Viktorom Klaverom, kog neće biti na parketu.

Svesni su u Zvezdi da neće biti lako ponoviti podvig od ponedeljka kada su bez Džordana Lojda slavili protiv Real Madrida. Dejan Radonjić kaže da će morati da se odigra maksimalno koncentrisano.

- Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno, imaju ogroman kvalitet. Jasno je da nas očekuje fizički izuzetno zahtevan meč u kome moramo da odgovorimo velikom energijom na atleticizam koji ima Barselona. Potrebna nam je i maksimalna koncentracija kako bi odgovorili na kvalitet igre koji Barselona pokazuje cele sezonekaže crnogorski stručnjak.

Sa druge strane, Kino Kolom je neko ko dobro zna kako treba igrati sa Blaugranom i kaže da Zvezda ne sme da se otpiše tek tako.

- Barselona je trenutno najspremniji tim Evrope. Što se nas tiče, odigrali smo tri dobre utakmice. Poraz od Valensije nas je malo usporio, ali smo u Madridu pokazali šta i koliko možemo. U Beogradu se ništa ne otpisuje unapred jer smo uvek ambiciozni – ističe Kolom.

Utakmicu će suditi trojac u sastavu Robert Lotermozer iz Nemačke, Marčin Kovalski iz Poljske i Mišel Rosi iz Italije.

Da li posle Reala u Madridu može da padne i Barselona u Beogradu? Navijači Zvezde se nadaju tome, a nema sumnje da bi crveno-beli trijumfom u večerašnjem (19.00) meču s Kataloncima značajno ublažili neke prethodne poraze u Evroligi. Kvota na keca u Pioniru je 3,50, dok je dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Barselona.

Video: Cedevita Olimpija nadigrala umorne Podgoričane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 2

    22. januar 2021 | 14:02

    SAMO NAPRED ZVEZDO 🇵🇪🇷🇸♥️⭐🏆🇵🇪🇷🇸🇵🇪♥️🇵🇪🇵🇪🇵🇪🇷🇸🇵🇪♥️🇵🇪🇵🇪🇵🇪🇷🇸🇵🇪♥️🇷🇸

  • Cure

    22. januar 2021 | 14:53

    Ako Lojd bude igrao i bude na nivou kao i uvek zvezda ima velike sanse..Samoo jakoo volimo te Zvezdoo

  • Delija Senjak

    22. januar 2021 | 13:53

    Rudonja i Covicu mars iz Zvezde!Hocemo nasu decu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA