≫ 

Kakav podvig Užičana: Sloboda bez tri glavna igrača nanela pravi debakl MZT-u, skopski tim na - 11!

Rosoneri sve bliži plasmanu u četvrtfinale ABA 2 lige

  • 0
Aleksa Stepanović FOTO: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Šokantna vest dočekala je Užičane na dan pred početak drugog „babla“ u Banjaluci, pošto su četiri košarkaša dobila pozitivan test na koronavirus i morala su da se vrate u grad na Đetinji. Ere su u prvom kolu doživele poraz od Zlatibora u komšijskom susretu, ali su u šestom kolu napravili svojevrstan podvig, pošto su na pleća oborili renomirani MZT iz Skoplja, koji je jedan od glavnih favorita za plasman u viši rang – 70:81!

Od samog starta su košarkaši iz Užica kontrolisali odbranu, što im je na kraju donelo ubedljiv trijumf protiv ekipe iz Skoplja. U drugom poluvremenu je proradio i šut sa distance, neverovatnu partiju pružio je Aleksa Ilić, pa su Ere imale i +19 u jednom momentu pred sam kraj. Na kraju, MZT je smanjio na konačnih 11 razlike.

Najefikasniji u ekipi Slobode bio je Aleksa Stepanović sa 20 poena, uz koje je sakupio šest skokova i tri asistencije. Pratio ga je pomenuti Aleksa Ilić sa poenom manje i pet skokova i dve podeljene lopte. Dvocifreni su još bili Đorđe Pažin sa 14 poena i dva skoka, te Jovan Vojinović koji je postigao 11 poena uz sedam skokova i devet asistencija. U ekipi MZT-a jedini vredni pomena bili su Hasani Gravet sa 27 poena uz šest skokova i sedam asistencija, dok je Olufemi Oludžobi dao 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели KK Sloboda Užice (@kkslobodauzice)

Nakon smušenog starta obe ekipe, tim MZT-a je prvi stigao do opipljive prednosti, pošto je pred sam kraj prvog kvartala imao osam poena razlike. Međutim, Sloboda se trgla, pa je preko Đorđa Pažina prvo smanjila, a potom i preokrenula razliku u svoju korist. Usledila je velika borba tokom čitave druge četvrtine, pa ne čudi što se na pauzu otišlo rezultatom 37:37.

Kako je krenula treća četvrtina, tako je Sloboda krenula da pravi čuda u odbrani. Bez Stefana Simića, Aleksandra Ilkića, Dimitrija Nikolića i Đorđa Božića, od kojih su prva trojica centralni igrači tima, Sloboda je napravila dvocifrenu prednost pred poslednju deonicu i šokirala tim iz Severne Makedonije. Delovalo je da će Užičanima biti problematično da tako veliku prednost sačuvaju do kraja, jer je pripretio Hasani Gravet, ali su Aleksa Stepanović i Aleksa Ilić odbili i poslednji nalet MZT-a i doneli Užičanima ogromno slavlje.

Sloboda i MZT sada su na skoru 4-2 i nalaze se u gornjem delu tabele ABA 2 lige. Užičani u nedelju igraju poslednji meč u „bablu“ protiv Sutjeske iz Nikšića, dok će MZT odigrati duel sa Studentskim centrom, što će biti svojevrstan derbi.

ABA 2 LIGA - 6. KOLO

Sreda

Spars Sarajevo - Lovćen Cetinje 82:86

Podgorica - Mladost Zemun 71:79

Četvrtak

Gorica - Rabotnički Skoplje 20:0 (službeni rezultat)

Široki Brijeg - Borac Banjaluka 75:67

Sutjeska Nikšić - Helios Suns Domžale 77:67

Petak

MZT Skoplje - Sloboda Užice 70:81

17.00: Zlatibor - Studentski centar

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Cedevita Olimpija nadigrala umorne Podgoričane

Da li posle Reala u Madridu može da padne i Barselona u Beogradu? Navijači Zvezde se nadaju tome, a nema sumnje da bi crveno-beli trijumfom u večerašnjem (19.00) meču s Kataloncima značajno ublažili neke prethodne poraze u Evroligi. Kvota na keca u Pioniru je 3,50, dok je dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA