≫ 

Ništa od novog podviga Zvezde, Barsa pokazala moć, crveno-beli sa "povezom na očima" izvodili penale

Katalonci opravdali ulogu velikog favrita u Beogradu

ognjen dobrić

Foto: MN Press

Košarkaši Zvezde poraženi su od Barselone rezultatom 72:60 u meču 21. kola Evrolige, pretrpeli 14. neuspeh u elitnom takmičenju, dok su Katalonci došli do 15. trijumfa kojim su se poravnali sa CSKA na čelu tabele.

Naredni meč Zvezda igra protiv Efesa u gostima, već za četiri dana, a između toga ima i težak duel u Baru, protiv direktnog rivala za vrh ABA lige, zahuktalog Mornara.

Nemaju, dakle, Radonjićevi igrači previše vremena da prave dublje analize poraza od Barse, ali će svakako imati na umu veliki broj promašenih slobodnih bacanja, čak devet (12/21), zbog čega su i izgubili rezultatski korak za Barsom kada se baš činilo da mogu "zakuvati" utakmicu.

CRVENA ZVEZDA – BARSELONA 60:72  (11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

CRVENA ZVEZDA: O’Brajant 6 (8sk), Volden 8, Lojd 9, Davidovac 7 (4sk), Lazić 3, Rit -, Dobrić 11, Jagodić Kuridža 3, Kuzmić -, Noko 2, Kolom 6.

BARSELONA: Dejvis 9, Vesterman 1, Hanga -, Šmits 11, Postovoj 2, Oriola 12 (7sk), Abrines 3, Higins 14. Martinez 2, Kurič 2, Mirotić 6 (8sk), Kalates 10 (5as, 4sk).

 

Zvezda je u nekoliko navrata, do samog finiša treće deonice, pratila Barselonu, odstojanje je bilo od 4-7 poena, međutim uvek su bacanja, kao po pravilu u petak uveče, pravila razliku u tim trenucima u korist tima Šarunasa Jasikevičijusa.

Kao da su crveno-beli u tom periodu i ostali "bez gasa", gosti su pred sam treće četvrtine "pobegli" na 12 razlike, potom preko Šmitsa stigli do velikih 17 odmah u povoju poslednje deonice - i tu je praktično meč rešen kada je epilog u pitanju.

Do kraja, poraz je ublažen, Barsa je rutinirano privela meč u svoju korist, mada ako pitate Jasikevičijusa, nejgov tim je iskazao prilično veliku dozu nonšalancije u poslednjih pet minuta, kada je trener gostiju dva puta zvao tajm-aut zbog lakih poena Beograđana.

Barsa je protiv Zvezde igrala u najjačem sastavu, vratili su se Mirotić i Dejvis, ali je opet prva napadačka violina bio Amerikanac Kori Higins, prvi strelac ekipe sa 14 poena. Pratili su ga Oriola sa 12, Roland Šmits sa 11 i Nik Kalates sa 10 poena.

Na drugoj strani jedini igrač Zvezde sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio je Ognjen Dobrić, ubacio je 11 poena.

Uprkos porazu, raduje crveno-bele činjenica da se u tim vratio Džordan Lojd posle duže pauze. Odigrao je Amerikanac prvi meč ove godine, bilo je vidljivo koliko se uželeo košarke, ali je bilo i očito da je van šuterskog ritma, s obzirom na to da je promašio svih pet ispaljenih pokušaja za tri.

Utakmicu je završio sa devet poena.

Iza njega, po efikasnosti su se poređali Volden (8), Kolom (6), Davidovac (7), O'Brajant (6)...

Timski, nisu se crveno-beli šuterski proslavili. Podatak da su prvu dvojku postigli tek u drugoj deonici govori mnogo toga o igri Zvezde u toj prvoj, sporoj četvrtini, ali je druga bila za svaku pohvalu. Bilo je momenata kada Barselona nije umela da nađe put do koša, tada su Beograđani i prišli rivalu na samo tri poena zaostatka, međutim, bolej nisu mogli, što zbog katastrofalnog izvođenja penala, što zbog činjenice da su ispred sebe imali objektivno super tim koji u svakom trenutku ima rešenja da preokrene situaciju u svoju korist.

Evroliga, 21. kolo

Zenit - Anadolu Efes 85:78

Panatinaikos - Himki 94:78

Makabi - Real Madrid 86:84

Armani - Bajern 75:51

Asvel - Valensija 90:77

Petak

CSKA - Fenerbahče 83:89

Crvena zvezda - Barselona 60:72

Žalgiris - Olimpijakos 81:79

Baskonija - Alba (u toku)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzaba vam udba

    22. januar 2021 | 21:31

    Dzaba vam udba , biti mali klub je vasa sudba,,nikada nista od vas osim sto ste komsinica velikoga Partizana..i to je uspjeh...

  • Jednoruki Krstivoje

    22. januar 2021 | 21:55

    Evo dragi moji braco Srbi i sestre Srpkinje na sta idu pare nas studenata i poreskih obveznika, vise od pola moje stipendije mi se uzima da bi Zvezda Idea postigla ono sto je Partizan nekoliko puta, a to je F4 Evrolige, a ima i jednu titulu. Ja ne kapiram kako Zvezdini pokrovitelji ne skapiraju da nema svrhe ulagati u taj klub.

  • Dragan

    22. januar 2021 | 22:59

    Pitanje za sve pantere,sad vi domonirate imate drzavu iza sebe pare koliko hocete,svi mladi igraci dolaze kod vas i za sve ove godine igranja u evroligi vi ste uradili sta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA