Kako su ovo uspeli? Helios vodio +21 na početku poslednje četvrtine, pa izgubio posle produžetka

Široki napravio neverovatan preokret i zasluženo slavio

  • 0
KK Helios Suns - KK Široki, ABA 2 liga Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Helios je igrao košarku 30 minuta, Široki je igrao 15 minuta. Ispostaviće se da su ovi drugi igrali većim intenzitetom, pošto je bosanski predstavnik u ABA 2 ligi došao do neviđenog preokreta u poslednjoj deonici koju je dobio rezultatom 30:11 i izborio dodatnih pet minuta. Tamo je psihološka prednost bila na njihovoj strani i sasvim logično, upisali su treću pobedu u drugom rangu na Jadranu – 72:77 (69:69).

Tako je potpuno uzaludna ispala partija Blaža Mahkovica koji je postigao čak 30 poena uz četiri skoka za tim iz Domžala, jednostavno nije vredelo, jer nije mogao na svojim plećima sam da iznese pobedu za slovenačku ekipu. Sa druge strane, možda i najvažniju rolu u pobedi Širokog imao je Mate Mandić, koji je ubacio 17 poena, od toga pet pred sam kraj poslednje četvrtine. On doduše nije bio najefikasniji u redovima bosanskog tima, već je to bio Rašon Dejvis koji je ubacio okruglo 20 poena. Dvocifreni su bili Jure Zubac sa 14 poena, te Lovro Buljević i Dario Drežnjak koji su završili sa po 10 poena.

Kao što rekosmo, posle uvodnog vođstva od 7:2, meč je počeo da klizi iz ruku ekipe Širokog. Barem je tako delovalo u ostatku prve četvrtine. Helios je od tog momenta napravio seriju od čak 21:5, kojom je došao do dvocifrene prednosti koju je ljubomorno čuvao i uvećavao kroz drugi kvartal. U nekoliko navrata su Slovenci došli i do +18, a u trećoj deonici je ta prednost išla i na tačno 20 poena razlike.

Šta se desilo u poslednjem kvartalu potpuno je nejasno. Nakon što je tim iz Domžala došao do maksimalnih +21, usledila je prva serija Širokog od 14:0, kojom su prišli na svega sedam poena razlike, a krajem deonice usledila je i druga manja serija od 9:0 kojom su se približili na svega poen zaostatka. Ušlo se u dramu, Helios je imao dva napada za pobedu, ali je Tadej Ferme promašio trojku iz nemoguće situacije.

U dodatnih pet minuta momentum je bio na strani ekipe Širokog koja je odmah otišla na pet razlike i tu prednost je maltene održala sve do pred sam kraj kada je Lovro Buljević sa linije za slobodna bacanja postavio konačan rezultat.

ABA 2 LIGA – 7. KOLO

Petak

Mladost Zemun – Spars Sarajevo 92:77

Subota

Helios Sans – Široki 72:77

16.00: Borac Banja Luka – Podgorica

21.00: Lovćen Cetinje – Gorica

Nedelja

Rabotnički – Zlatibor Čajetina 0:20 (službeni rezultat)

17.00: Sloboda Užice – Sutjeska Nikšić

21.00: Studentski centar – MZT Skoplje

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA