Ristićeva Breša u drami jača od Virtusa: Teo bio sjajan, pa postao tragičar, Marković odigrao dobro

Srpski košarkaši u centru pažnje u italijanskoj košarkaškoj Legi A

  • 2
Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Sjajnu utakmicu su večeras u Legi A odigrale ekipe Virtusa i Breše. Gosti su u jednom trenutku imali dvocifrenu prednost, potom su takvu rezultatsku razliku u svojim rukama imali domaći, pa je najpoštenije bilo da se sve rešava u neizvesnoj završnici. Baš tako je i bilo. Virtus je ušao sa tri poena prednosti u poslednjih 50 sekundi, ali je na kraju poražen – 89:90.

Možda je glavni „krivac“ za poraz tima iz Bolonje večeras bio Miloš Teodosić, koji je prvo na deset sekundi do kraja promašio šut za dva poena, da bi potom posle tajmauta izgubio loptu na ubacivanju i tako potvrdio trijumf gostujućeg sastava. Prethodno su Dušan Ristić i David Mos preokrenuli rezultat u korist gostiju, pri čemu je drugi postigao koš na tri sekunde do kraja.

Na kraju, Teodosić je bio drugi najefikasniji igrač u ekipi Virtusa sa 17 poena, a tome je dodao osam asistencija i jedan skok. Drugi srpski košarkaš u timu iz Bolonje, Stefan Marković, meč je završio sa tačno 10 poena uz četiri uhvaćene lopte. Najefikasniji kod domaćih bio je Marko Belineli sa čak 23 poena na svom kontu.

Na drugoj strani, fantastičan je bio Dušan Ristić sa 21 poenom uz šest skokova i jednu asistenciju. No, ni on nije bio najefikasniji u svom sastavu, pošto je dva poena više postigao Đordano Bortolani. Dvocifreni su bili još Keni Čeri sa 14 poena, te Tajler Kalinoski sa 11 poena.

Nakon neizvesne prve četvrtine tokom koje su se ekipe smenjivale u vođstvu, Breša je preuzela inicijativu i uspela je da dobaci do dvocifrene prednosti u nekoliko navrata u drugoj četvrtini. Međutim, kako je počelo drugo poluvreme krenula je serija Virtusa koja je glasila 23:4, kojom je prednost i to dvocifrena prešla u ruke domaćih.

Ali Breša se nije dala. Baš naprotiv. U poslednjoj deonici je gostujući sastav krenuo da topi razliku i da na dva minuta pred kraj čak i da povede. Usledila je već pomenuta završnica gde je Teodosić prvo promašio za dva, kada je to bilo najvažnije, da bi potom David Mos postigao pobedonosni koš za Brešu.

Video: Budućnost se namučila u Čačku, ali ipak odnela pobedu protiv Borca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA