≫ 

Najtužnija priča Kobijeve porodice: Roditelji ga izdali dok je bio živ, a tašta posle smrti

Mamba je tokom života imala zategnut odnos sa ocem i majkom, koji nisu bili prisutni na dva njegova najvažnija događaja dok je bio živ - venčanju i oproštaju od košarke

  • 6
Roditelji Pem i Džo Brajant, Kobi Brajant

Foto: Profimedia

Kobi Brajant je pre tačno godinu dana izgubio život u tragičnoj nesreći koja je potresla svet kao retko koja pre. Kobi i njegova 13-godišnja ćerka su poginuli u helikopterskoj nesreći kada je letelica usled magle udarila u brdo iznad Kalabazasa oko Los Anđelesa.

Kobi je iza sebe ostavio suprugu Vanesu i još tri ćerke, kao i roditelje Džoa i Pem, sa kojima je imao posebno zategnut odnos.

Iako je u Kobijevom životu mnogo toga delovalo savršeno, odnos sa roditeljima bio mu je bolna tačka.

Kobijevi roditelji i sestre nisu prisustvovali njegovom i Vanesinom venčanju

 

Pem i Džo su od malena podržavali Kobija, ali su prvi problemi nastali kada je on odlučio da se oženi Vanesom 2001. godine. Kobi je tada imao 21, a Vanesa 18 godina, a majka je bila posebno veliki protivnik tog braka.

Zbog toga čitava Kobijeva porodica - majka, otac i dve sestre, nisu prisustvovali njegovom venčanju.

Pomirenje je došlo posle rođenja Kobijeve i Vanesine prve ćerke - Natalije 2003. godine. I trajalo je čitavu deceniju, a onda su roditelji "Mambi" uradili nešto neoprostivo.

Dali na aukciju njegove lične stvari iz detinjstva nezadovoljni novcem koji dobijaju od Kobija

 

Vanessa Laine Bryant, Kobe Bryant

Roditelji, a posebno majka, nisu podržavali Kobijev brak sa Vanesom; Foto: Tanjug/AP

Nezadovoljni zbog toga što im Kobi nije davao onoliko novca koliko su želeli, odlučili su da stave na aukciju sve stvari iz njegovog detinjstva.

Kobi je o tome i javno pričao, a nakon toga odlučio je da trajno prekine kontakt sa roditeljima.

- Naši odnosi su s**nje. Kažem im, kupiću vam jako lepu kuću, a odgovor koji sam dobio je bio da ona nije dovoljna. A ja ih onda pitam: Zato prodajete moje stvari? - ispričao je Kobi pre nekoliko godina u jednom od intervjua za ESPN.

Ipak, nakon što su shvatili šta su uradili, Pem i Džo su odustali od aukcije za šest predmeta, među kojima su uspomene iz detinjstsva i srednje škole, koji su bili procenjeni na 500.000 dolara.

Oni su kasnije izdali i zajedničko saopštenje u kojem se kaju za postupak, ali je bilo kasno.

- Žalimo zbog postupka koji smo napravili, kao i zbog izjava upućenih Kobiju Brajantu. Izvinjavamo se za nesporazum i neplanirani bol koji smo možda prouzrokovali našem sinu i cenimo finansijsku podršku koju nam omogućava tokom godina - naveli su Pem i Džo u zajedničkom saopštenju. Međutim, bilo je kasno. Kobi posle toga tri godine nije pričao sa majkom i ocem. Ostalo je nepoznato da li se pomirio s majkom, ali je 2016. godine viđen kako grli oca.

Džo, Pem Brajant, roditelji Kobi Brajant

Pamela i Džo Brajant; Foto: Profimedia

Ipak, ni Džo, ni Pem nisu bili na njegovom oproštaju od košarke u aprilu 2016. godine i poslednjem meču koji je odigrao u karijeri, kao ni u decembru 2017. na povlačenju dresova 8 i 24 pod svodove Stejpls centra, koje je nosio tokom karijere u dresu Lejkersa. Američki mediji pisali su da su Kobijevi odnosi sa roditeljima ostali loši do njegove pogibije.

Kobi je patio zbog odnosa sa roditeljima i želeo je da ispravi stvari i da ih ponovo približi sebi i svojoj deci, ali je helikopterska nesreća poremetila njegove planove.

Tašta ga izdala posle smrti, napravila pakao Vanesi

 

Sofija Lejn

Kobijeva tašta, Sofija Lejn, koja je tužila svoju ćerku Vanesu posle Brajantove smrti; Printskrin: Youtube/Coffee Time

Ono s čim se borio Kobi, nastavila je posle njegove smrti i Vanesa, koja je završila na sudu sa svojom majkom Sofijom Lejn.

Vanesina majka je optužila svoju ćerku u intervjuu koji je dala medijima, tokom kojeg se rasplakala, istakavši da je pohlepna i da juri novac, kao i da ju je posle Kobijeve pogibile isterala iz kuće.

Odlučila je da "presavije tabak" i tuži je za neisplaćene usluge dadilje poslednjih 18 godina. U tužbi koja se sastoji od 48 strana, Lejnova navodi da je Kobi Brajant pre svoje pogibije, obećao da će se brinuti o svojoj tašti do kraja njenog života.

Vanesa je bila besna zbog ispupa njene majke u medijima.

- Ova tužba je neozbiljna i nezamislivo me vređa. Moj muž nikada nije obećao ništa mojoj majci i bio bi toliko razočaran zbog njenog ponašanja i nedostatka saosećanja.

- Moja majka nastavlja da pokušava da pronađe način kako bi iznudila finansijske prihode od moje porodice. Podržavala sam je skoro 20 godina i uvek sam bila kod kuće, pa smo muž i ja sami odgajali naše ćerke. Ona je bila samo njihova baka koja je bila izdržavana od strane mene i svog zeta na moj zahtev - dodala je udovica Kobija Brajanta.

Vanesa je u izjavi medijima nakon tužbe rekla da njena majka traži 96 dolara po satu, jer je navodno poslednjih 18 godina 12 sati dnevno čuvala njenu i Kobijevu decu.

Video: Dženifer Lopez grcala u suzama tokom potresnog govora Kobijeve udovice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    26. januar 2021 | 15:54

    To se zove roditeljska pohlepa, bolest je neizleciva......

  • Lenjin

    26. januar 2021 | 16:27

    Kod njih se sve meri iskljucivo novcem , pa i medju najblizima , opasni degenerici ...

  • Nemke

    26. januar 2021 | 17:16

    Jadna Vanesa i ova deca sa ovakvim debilima od roditelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA