Muta Nikolić osvojio Kup Srbije sa Vojvodinom

Košarkaši iz Novog sada pobedili Radnički iz Kragujevca

  • 3
Miroslav Muta Nikolić Foto: KSS

Košarkaši Vojvodine pobednici su drugog stepena Kupa Košarkaškog saveza Srbije. Novosađani su u finalnom meču, odigranom na parketu kragujevačke “SBB hale Jezero”, savladali domaći Radnički rezultatom 103:72 (19:12, 32:25, 28:13, 24:22).

Činjenica da su obe ekipe pre ovog meča obezbedile plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća nije umanjila draž finala, koje je proteklo u potpunoj dominaciji novosadskog sastava.

Bez prvog organizatora igre Dumića i kapitena Katića, Kragujevčani nisu bili u stanju da pruže jači otpor jednoj od najboljih ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone.

Radnički je utakmicu otvorio serijom 5:0, ali su Novosađani u nastavku deonice uspeli da dođu do pravog napadačkog ritma i preuzmu vođstvo (10:7).

Iako su se obe ekipe prilično mučile sa procentima šuta u ovom periodu igre, izabranici trenera Miroslava Nikolića su uspevali da “izrudare” poene iz prodora i ispod obruča, pa su tako početak druge četvrtine dočekali sa maksimalnih sedam poena prednosti (19:12).

Miroslav Muta Nikolić Foto: KSS

Naredna deonica donela je pravi potop Kragujevčana. Novosađani su, čini se, prelako dolazili do poena, pa su već sredinom ovog perioda igre bili na osetnih “plus 15” (37:22).

Šumadince je u životu držao Ivan Nedeljković pogocima van linije 6,75 metara i on je možda i najzaslužniji što je na poluvremenu bilo “samo” 14 poena prednosti za Vojvodinu (51:37).

Konačan slom Kragujevčana došao je u trećoj četvrtini, u kojoj su Novosađani furioznom serijom od 17:0 stekli nedostižnih 26 poena prednosti (72:46) pred ulazak u poslednji kvartal.

S obzirom na to da je pitanje pobednika bilo maltene odlučeno, trener Radničkog Ivica Vukotić odlučio je da u završnoj deonici odmori i preostale nosioce igre Stevanovića, Popovića i Nedeljkovića, kako bi ih sačuvao za predstojeći prvenstveni meč sa ekipom Mladosti iz Zemuna u nedelju.

Slično je postupio i trener Vojvodine Miroslav Nikolić, koji je takođe izostanak rezultatske neizvesnosti iskoristio da pruži šansu igračima sa manjom minutažom u minulom delu sezone.

Vojvodina je na kraju slavila rezultatom 103:72 i zasluženo prigrabila pehar namenjen pobedniku drugog stepena Kupa KSS.

Po završetku finalne utakmice, komesar za takmičenja KSS Bojan Popović i generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije Dušan Đurić podelili su igračima i članovima stručnog štaba obe ekipe prigodne medalje, dok je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović uručio pobednički pehar kapitenu Vojvodine Krstu Bjelici.

Trener Vojvodine Miroslav Nikolić

– Mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa od Radničkog, koji je, doduše, večeras odmarao par glavnih igrača za mnogo važnije utakmice u prvenstvu. Za razliku od prethodne utakmice u prvenstvu, ovoga puta nismo dozvolili sebi bilo kakav vid opuštanja, tako da smo na kraju zasluženo dobili ovaj meč. Mi smo samim plasmanom među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju ostvarili naš prvobitni cilj, a pri tom smo uspeli da se domognemo i ovog vrednog trofeja – izjavio je Nikolić.

SPD RADNIČKI d.o.o. – VOJVODINA

72:103 (12:19, 25:32, 13:28, 22:24)

KK RADNIČKI: Meding 9, Jovanović 2, Popović, Nedeljković 16, Dimovski 4, Stevanović 16, Glišović 2, Veljović 8, M. Đorđević 3, S. Đorđević 12.

KK VOJVODINA: Nikolić 8, Beslać 25, Marić 10, Nedeljkov 6, Gačeša 15, Bjelica 5, Mirotić 2, Jovović 4, Savić 11, Rakićević 8, Zarić 6, Ljubičić 3.

Video: Muta Nikolić se javio iz kovid bolnice: Sve je to normalno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA