Zvezda juri 14. mesto u Evroligi i dodatnih 150.000 evra, Lojd izlazi na crtu "zahuktalom" Asvelu

Iako sve deluje potpuno izgubljeno, crveno-beli imaće za šta da se bore do kraja sezone

  • 16
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Nije ovo sezona iz snova za Crvenu zvezdu, naročito kada je reč o Evroligi. Iako je na klupu pre nekoliko nedelja seo Dejan Radonjić, košarkaši kluba sa Malog Kalemegdana nikako ne uspevaju da pronađu formu u najkvalitetnijem evropskom takmičenju gde će se do samog kraja boriti samo da poprave trenutni plasman, a on kaže da se momci u crveno-belom trenutno nalaze na vrlo lošem pretposlednjem, 17. mestu na tabeli.

Naravno, Zvezda je sve karte bacila na ABA ligu gde je prioritet odbraniti osvojenu titulu i samim tim sačuvati mesto u Evroligi naredne godine, kada bi Radonjić uz pripreme i adekvatna pojačanja mogao da napadne viši plasman. Ovako, navijači crveno-belih moraće da se zadovolje onim što imaju do kraja ove takmičarske godine.

Nakon poraza protiv Anadolu Efesa u utorak, trenutno je cilj popraviti utisak, a protivnik za tako nešto biće više nego idealan – Asvel iz Vilerbana. Ekipa iz Francuske, koju je Zvezda pobedila ubedljivo u prvom delu sezone u predgrađu Liona, dolazi na noge crveno-belima nakon dva vezana trijumfa kod kuće protiv Baskonije i Valensije, te tesno izgubljenog meča posle produžetka protiv Olimpijakosa.

Pobeda protiv francuskog tima približila bi Zvezdu 14. mestu na tabeli, inače poslednjem koje donosi dodatnu novčanu nagradu pored zagarantovanih 500.000 evra koje dobija svaki učesnik. Svi ispod te crte ostaju bez ove nagrade, pa se crveno-beli trenutno bore za dodatnih 150.000 evra ili više, a sve u zavisnosti na kojem mestu na kraju završe sezonu. Trenutno se upravo Asvel nalazi na poslednjoj poziciji koja garantuje ovu novčanu sumu.

Ono što treba da raduje navijače Crvene zvezde pred večerašnji meč jeste činjenica da će se na parketu ipak naći i Džordan Lojd, pa tako u konkurenciji neće biti samo Marka Simonovića, koji je već duže vreme odsutan. Amerikanac se povredio na meču sa Efesom kada mu je na nogu pao centar domaće ekipe, Sertač Šanli, delovalo je da će ga to ponovo na duže odvojiti od parketa, ali je Dejan Radonjić potvrdio da se ne radi ni o čemu ozbiljnom.

džordan lojd Foto: MN Press

Videćemo koliku će mu minutažu ovoga puta ponuditi crnogorski stručnjak, uzimajući u obzir da je Zvezdi ipak prioritet da sačuva glavne igrače za završnicu sezone u regionalnom takmičenju gde se trenutno vodi ogromna borba za plasman u plej-of u konkurenciji šest ekipa.

Pored njega, dobar deo tereta moraće da podnesu Kino Kolom, Kori Volden i Džoni O’Brajant, koji polako, ali sigurno treba da opravdaju to zbog čega su dovedeni. Sa druge strane, ako je suditi prema poslednjim partijama, dobru igru još jednom treba očekivati od Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, koji kao da su „procvetali“ od kako se Radonjić vratio na klupu.

Sa druge strane, Francuzi su u poslednje vreme dobro zaigrali u odbrani, što je bio ključ njihovih pobeda na utakmicama sa Baskonijom i Valensijom. Najveću pažnju će Zvezda morati da usmeri ka Norisu Kolu i Dejvidu Lajtiju, koji su ušli u seriju sjajnih partija i biće ozbiljna pretnja po koš u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Sam Radonjić je svestan da njegova ekipa ne bi smela da se opusti na večerašnjem duelu sa Asvelom i tvrdi da je pred Zvezdom teških 40 minuta.

- Asvel je u dobrom ritmu i sjajnoj formi. Vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnjeg dela sezone pokazali kvalitet u nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao što su bile u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, dugo su na okupu i igraju vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Sve to govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta - ističe trener crveno-belih.

Večerašnja utakmica startuje u 20:45 časova, a sudiće je trojka u sastavu – Danijel Jerezuelo iz Španije, Fernando Roka iz Italije i Kristaps Konstantinovs iz Letonije.

Video: Proključala crnogorska krv u derbiju ABA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    29. januar 2021 | 10:37

    Znaci to je bio prioritet,14 mesto i 150hiljada😀🎪

  • Nscz

    29. januar 2021 | 11:45

    Sta juri Partizan? Top 8 ABA lige?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    29. januar 2021 | 11:11

    Па гробари ни у ципирипи купу тешко да могу бити 14-и

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA