≫ 

"U Ljubljani, Partizanu nikada nije bilo lako": Filipovski ne zna da li će moći da računa na Tomasa

Crno-beli sutra igraju protiv Cedevita Olimpije u okviru ABA lige

  • 24
Sašo Filipovski Foto: MN Press

Nakon poraza u Rusiji protiv ekipe Lokomotive Kuban, pred Partizanom je još jedan izuzetno težak meč u ABA ligi. Protivnik crno-belih ovog vikenda biće Cedevita Olimpija u dvorani „Stožice“ u Ljubljani, a tim Saša Filipovskog već sredinom naredne nedelje ponovo igra sa Lokosima u Beogradu.

Stoga će biti zanimljivo kakav pristup imati košarkaši Partizana na ovom susretu, jer će im onaj protiv Lokomotive u Evrokupu biti od znatno veće važnosti u borbi za plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Trener ekipe, Sašo Filipovski ističe da sastav iz Ljubljane ima veliki kvalitet, a da se još ne zna da li će u slovenačkoj prestonici zaigrati Rašon Tomas.

- Cedevita Olimpija trenutno igra u odličnoj formi. U odličnoj su šuterskoj formi, dva puta su dobili Budućnost, pobedili su Burg, tako da se radi o dobro treniranoj ekipi, sa odličnom organizacijom igre, gde igrači poštuju sistem i dobro sarađuju u odbrani i napadu. Igramo protiv ekipe koja po mom mišljenju trenutno igra najbolju košarku u ligi. Mi ćemo na ovoj utakmici dati sve od sebe. U Ljubljani, Partizanu nikada nije bilo lako za igru. Želimo da odigramo dobru, jaku utakmicu. Nadam se da ćemo biti zdravi jer je stanje Tomasa koji nije igrao na prošlom meču još uvek nepoznato. Nadam se da će moći da igra. Svakako, mi ćemo dati sve od sebe i pripremiti se najbolje što možemo u ovom jednom danu da sutra u Stožicama pružimo svoj maksimum – rekao je Filipovski.

Partizan je prvi meč u Beogradu rešio u svoju korist rezultatom 86:77, a centar Nikola Janković kaže da je obaveza svakog u crno-belom dresu da pruži maksimum na svakoj utakmici.

- Cedevita Olimpija igra veoma dobro u poslednje vreme, nalaze se u usponu forme i verujem da će učiniti sve kako bi nam vratili za poraz koji su doživeli u Beogradu. Sa druge strane, mi imamo obavezu da u svakoj utakmici budemo na svom maksimumu, da budemo borbeni i koncentrisani. Sigurno bi nam pobeda u Ljubljani puno značila, kako rezultatski tako i psihološki – kaže Janković.

Meč se igra u subotu sa početkom od 19:00 časova, a utakmicu će suditi hrvatsko-crnogorska trojka u sastavu Tomislav Hordov, Igor Dragojević i Miloš Koljenšić.

Video: Partizan sve dalje od plej-ofa ABA lige: Budućnost trijumfovala u Morači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARKO GROBAR

    29. januar 2021 | 15:13

    Sa ovom ekipom mi ne možemo više niti možemo u plej of. Propade godina. Mi gubimo od jednog Borca obe utakmice, Krke, Igokee, Mornara itd, sve slabije ekipe od nas.

  • Cubaka

    29. januar 2021 | 14:33

    Ima li neko informaciju kako se oseca kafe kuvarica. Ako ne daj boze "oseca" simptome bolje da ne idu u Ljubljanu.

  • Zulender 2

    29. januar 2021 | 14:26

    Kako ce Jaka Blazic da razmontira igokeu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA