≫ 

Još jedan dramatičan poraz Zvezde, Asvel slavio u Pioniru, Lojd promašio šut za produžetak!

Crveno-beli nadoknadili 15 poena deficita, nisu imali snage da održe vođstvo pred kraj

ognjen dobrić Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Asvela u 23. kolu Evrolige 81:78 (25:23, 20:15, 12:18, 24:22)., te su tako ostali prikovani pri samom dnu tabele elitnog takmičenja.

Francuski tim je stigao do devete pobede, Zvezda je ostala na sedam, i trenutno je samo Himki gori od srpskog predstavnika u Evroligi.

Šteta, mogao je ovaj meč da se završi povoljnije po Beograđane koji su u velikom naletu istopili deficit od 15 poena, potom i vodili u poslednjoj deonici, ali su na sve večeras gosti imali odgovor!

Imali su u svojim redovima neverovatno precizne šutere, pogađali su u visokim procentima, pogotovo u prvom poluvremenu, a onda, u jeku najbolje igre Zvezde, pronalazili i druga rešenja, i uspeli da slave.

Kod Zvezde su ovog puta Dobrić i Volden bili udarne napadačke pesnice sa po 17 poena, sjajan je bio Noko sa 12, odličan Kuzmić sa 9 poena i 7 skokova, ali je izostala bolja partija prvog košgetera tima Džordana Lojda.

ognjen dobrić Foto: MN Press

Bek Zvezde je ubacio 8 poena (0/4 za tri), uz to je promašio šut za produžetak u poslednjim sekundama utakmice, tačnije dva, pošto mu se lopta posle prvog promašaja odbila u ruke, ali ni iz drugog puta Amerikanac nije bio precizan. Tražio je prekršaj baš kod tog drugog šuta, delovalo je da je bilo ometajućeg kontakta igrača Asvela, no sudije nisu viele ništa sporno, te su Francuzi mogli da odahnu.

U pobedničkom timu briljirao je bivši igrač Budućnosti Noris Kol sa 22 poena, preuzeo je punu odgovornost u poslednjoj deonici i bio nezaustavljiv - ključan čovek u pobedi tima iz predgrađa Liona.

Vrhunsku šutersku partiju imao je veteran Antoan Dio, gađao je trojke 4/4, za ukupno 14 poena, dok je 12 dao Amine Nua.

džordan lojd Foto: MN Press

Gosti su trojke šutirali 10/20, u jednom momentu imali su 8/9, bio je to period meča kada su jednostavno sve pogađali i stekli najvećih 15 poena razlike. Od tada, pa sve do kraja, Zvezda je bila bolji tim, odbrana je bila na visokom nivou kod crveno-belih, a razlika se otud tanjila iz minuta u minut.

Kulminacija drame usledila je u poslednjoj četvrtini.

Dobrić je u tom periodu pogodio dve trojke, gotovo sa istog mesta, Zvezda je u tesnom okršaju "pobegla" na tri razlike i delovalo je da može održati prednost do kraja. Ipak, Asvel je svaki put uzvraćao udarac, što spolja, što iz reketa, gde je gospodario najviši igrač na terenu Mustafa Fol, čija su 4 poena i 5 skokova možda bili i presudni da goste neke traljave napade ipak završe poenima.

Konačno, u dramatičnoj završnici, Kol je rešio da sebi prilepi etiketu junaka meča, postigao je šest poslednjih poena za Asvel, ostavio Zvezdu u bezizlaznoj poziciji iz koje ni Lojd nije uspeo da je iščupa.

Naredni meč u Evroligi Zvezda igra sa Žalgirisom, pre toga sa Megom u derbiju ABA lige.

navijači zvezde Foto: MN Press

Evroliga, 23. kolo

Himki - Fenerbahče 76:107

Olimpijakos - Barselona 74:76

Makabi - Anadolu Efes (odloženo)

Armani - Zenit 82:76

Petak

CSKA - Bajern 66:69

Alba - Real Madrid 63:72

Panatinaikos - Valensija 91:72

Crvena zvezda - Asvel 78:81

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija ZG

    29. januar 2021 | 23:12

    Ja i dalje verujem da ćemo se plasirat na F8.. Čović je obećao!

  • Pohahontas

    29. januar 2021 | 22:42

    Katanac na ovu vestacku tvorevinu iz Zagreba sa prebivalistem u Zelezniku.

  • Rigodo

    29. januar 2021 | 22:35

    Gospodo žao nam je. Sve dodje na naplatu. Zapamtite oteto prokleto. Ekipa malo jača od kisele vode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA